XS
SM
MD
LG

Nestvaran podvig Veljka Paunovića

Foto: Sky Sports

Fudbaleri Redinga savladali su Midlzbro juče sa 1-0 u devetom kolu Čempionšipa. Na prvu, djeluje jedna obična pobjeda za tim Veljka Paunovića. Međutim, to je zapravo jedna od najvećih pobjeda Paunovića u karijeri i to radi uslova u kojima je ostvarena.

Otkako je došao u Reding, srpski stručnjak radi nevjerovatan posao. Reding je po kvalitetu prošle sezone bio za neko 14. ili 15. mjesto. Međutim, prebacili su mnogo očekivanja. Dugo vremena bili su i u plej of zoni, bili čak i lideri jedno vrijeme, a na kraju su završili kao sedmi.

Koliko god da je prošla sezona podvig, ove je Paunović pomjerio granice. Reding se suočava sa jednom od najvećih finansijskih kriza u svojoj istoriji. Paunović godinu dana nije mogao dovesti stalno pojačanje i tek je to uspio uraditi pred kraj ovog prelaznog roka.

No, nije samo to problem. Prodali su neke igrače poput Olisea i Ričardsa. Na sve to došli su problemi sa povredama. Ostali su na duži vremenski period bez Meitea i Žoaoa koji su uz Olisea bili najbitniji igrači Redinga prošle sezone.

Nakon sporogo početka, počeli su hvatati ritam. Međutim, problemi su se nastavili. Redom su se povređivali igrači pa je Paunović došao u nevjerovatnu poziciju pred meč sa Midlzbroom.

Naime, nije imao napadača, ni jednog zdravog štopera a ni prvog golmana. Dakle, morao je izvesti ekipu sa dva primarna defanzivca i čak osam veznjaka. Tako je prvi start u Čempionšipu zabilježio i mladi Srbin Dejan Tetek. On je veznjak ali je silom prilike igrao desnog beka i sasvim dobro se snašao na toj poziciji.

A snašao se i Reding sjajno u potpuno nevjeovatnoj situaciji ali i postavi. Golom Alena Halilovića slavili su na kraju sa 1-0 te su došli do jako važna tri boda. Svakako da je bilo važnijih pobjeda u trenerskoj karijeri, ali s obzirom na okolnosti ova sigurno spada u TOP3 pobjede Paunovića u karijeri.

Bez obzira što u Čempionšipu ima dosta sjajnih menadžera, bez ikakvog pretjerivanja se može reći da Paunović radi najbolji posao. U nevjerovatno teškim okolnostima, izvlači maksimum maksimuma iz svoje ekipe.