XS
SM
MD
LG

Fantazi: Vrijeme je za Čelsijeve igrače ali i Vajld Kard u pogrešno vrijeme

Foto: Europort

Polako ali sigurno došli smo do sedmog kola Premijer lige a samim tim je red i za sedmo kolo na Fantaziju. Proteklo kolo bilo je teško pa će valjda ovo bolje biti.

Ja sam sakupio 41 bod u prošlom kolu. Nazadovao sam oko 128 hiljada mjesta i sad sam 407080. na svijetu. Generalno, kolo je bilo teško. Juanjted potpuno podbacio, Liverpulova odbrana bila loša, zakazao i Benrahma a ni Salah nije imao neku eksploziju.

Moja ekipa u prošlom kolu

Na sve to su se nadovezale povrede. Trent je neko vrijeme van terena, Šo je bolestan pa ni njega nema a povrijedio se i Ris Džejms. Ja ga nemam ali svakako bi bio privlačna opcija da je zdrav. Ako gledamo neke pozitivne strane prošlog kola, Saka i Smit-Rouv su svakako pokazali koliko mogu dok je Sar ponovo postigao gol a bodove je donio i Sent-Maksimen.

Takođe, treba spomenuti da su Vulvsi ispoštovali. Nisu primili gol a u napadu je Himenez donio bodove. 

A sada da se osvrnemo na novo kolo.

Nema idealnog momenta za raditi Vajld Kard i sve vam zavisi od vaše ekipe i u kakvom je ona stanju. Ali ako možete uvijek trebate izbjeći Vajdl Kard kolo prije reprezentativne pauze jer neka povreda vam može poremetiti sve što ste uradili. No, iako je tako, ja sam morao sada uključiti Vajld Kard jer je ekipa bila baš u lošem stanju.

Prva ideja mi je bila da odgodim Vajdl Kard do osmog kola pa i po cijenu nešto lošijeg kola. Međutim, shvatio sam da ne bi bilo nešto lošije nego katastrofalno kolo jer bih imao deset igrača koji igraju za početak a pri tome ne bih imao ni jednog iz Čelsija koji sada ima lijep raspored.

Odluka je pala i idem za sada bez Sitijevaca. Međutim, to je možda samo na ovo kolo. U zavisnosti od ovog kola i reprezentacija, razmišljam ubaciti Griliša što mogu sa dva transfera a tih -4 me neće mnogo zaboljeti jer je Griliš očito najstandardniji a njima poslije reprezentacija kreće lijep raspored.

Na golu mi je Ramsdejl. Odbrana Arsenala je nešto bolja, imaju fin raspored a on ima odbrana i bonusa. Idem i sa duplom odbranom Čelsija odnosno Ridigerom i Kristijansenom. Znam da Danac možda nije toliko siguran i nešto me strah da će Čaloba igrati ali morao sam rizikovati. Od jeftinih iz odbrane su mi na klupi Livramento i Omobamidele a u startnoj postavi mi je Semedo i dalje tu jer Vulvsi imaju fin raspored bar na kraći neki period a on može u oba smjera bodove donositi.

Moja ekipa nakon Vajld Karda

U veznom redu sam sačuvao Salaha i Benrahmu. Ubacio sam Rafinju, Sara i Smit-Rouva umjesto Pepea, Grinvuda i Trinkaa. Mogao bih požaliti radi Grinvuda ali enkako vjerujem da će Rafinja donijeti više od njega te ću se tako pokriti. U napadu sam ostavio Ronalda i Maksimena a kao trećeg napadača dodao sam Lukakua. Bila je dilema on ili Vardi (da sam Vardija stavio odmah bih ubacio Griliša a ne Sara) ali nekako mislim da će Lukaku biti dobar u narednom periodu a standardan sigurno.

Što se ovog kola tiče, Smit-Rouv mi je na klupi jer očekujem prije da će Sar nešto uraditi protiv očajne odbrane Lidsa nego što će Smit-Rouv vezati dobre partije.

Što se tiče izbora kapitena, mislim da je ovo kolo gdje se treba rizikovati. Ronaldo ide na Everton a s obzirom koliko su blijedi i koliko i kad dobiju to rade na silu, ne mogu ga imati kao kapitena. Lukaku je bolja opcija ali sam se odlučio za Rafinju. Problem jest taj što igra 70ak minuta ali sada je fit, Bamforda opet nema a Votford nije neka defanzivna sila. Dao je dva gola na poslednje dvije utakmice a mogao je brat bratu još po gol na svakoj dati. Salaha ni ne razmatram kao kapitena jer idu na Siti.

To bi bilo to za ovo kolo.