XS
SM
MD
LG

Velika gužva na vrhu nakon 14. kola

Foto: Efl.com

Proteklog vikenda odigrano je 14. kolo u Ligi 1. Nakon ovog kola, velika je gužva na vrhu jer je pet ekipa smješteno u tri boda.

Lider na tabeli, ekipa Plimuta, odigrao je 1-1 sa Morkambom. Domaći su poveli preko Ajunge a bod Plimutu donio je Major. Vikomb je savladao Kru sa 2-1. Poveli su domaći preko Tafacolija a Louveri je donio izjednačenje gostima. Svojim drugim golom, Tafacoli je donio pobjedu Vikombu.

Sanderlend je doživio prvi kiks na svom terenu. Iako su do ovog kola bili maksimalni, poraženi su od Čarltona sa 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Stokli. Vigan je u gostima savladao Vimbldon sa 2-0. Poveli su autogolom Kalambadžija a MekKlin je postavio konačan rezultat.

Oksford je nastavio sa dobrimigrama te je savladao Barton sa 3-1. Gosti su poveli preko Tejlora a Bostvikovim autogolom su povli sa 2-0. Lakin je vratio domaće u igru ali je Henri postavio konačan rezultat. Bolton i Džilingem odigrali su 2-2. Akinde i Dempsi doveli su goste u vodstvo ali su Afolajan i Li donijeli bod domaćima.

Pliut i Vikomb imaju po 30, Sanderlend i Vigan po 28 a Roteram 27 bodova. U opasnoj zoni su Flitvud sa 13, Čarlton sa 12, Donkaster sa deset te Kru sa osam bodova.