XS
SM
MD
LG

Sastanak čelnika Vojvodine i Hajduka iz Kule

Detalj sa susreta - foto: fkvojvodina.rs

Čelnici Vojvodine i Hajduka iz Kule održali su sastanak na kojem se razgovarao o uspostavljanja saradnje. Na sajtu vojvođanskog superligaša objavljeni su detalji tog razgovora.

Delegaciju domaćina predvodili su predsednik Dragoljub Samardžić, član Upravnog odbora Petar Đurđević a sa suprotne strane stola sedeli su gosti predvođeni predsednikom Daliborom Krkovićem, direktorom Željkom Ačanskim, trenerom Željkom Račić i predsednikom opštine Kula Damnjanom Miljanićem.

Rečeno je da kad je Hajduk bio superligaš, da su klubovi imali dobre i plodne odnose, te se složili da takve odnose treba negovati i ubuduće i podići na još viši nivo. Bilo je govora o uspostavljanj bolje saradnje po pitanju mlađih kategorija i stvaranju uslova za napredak igrača u tom uzrastu. Dotakli su se pitanja postojeće infrastrukture i drugih segmenata bitnih za razvoj dva kluba.

Domaćin je na kraju uručio prigodne poklone i pozvao goste da danas budu specijalni gosti na utakmici sa Spartakom ŽK.

Predsednika Hajduka, Dalibora Krković se zahvalio i istakao da je povod za posetu bila njihova inicijativa da odnose sa Vojvodinom vrate na nivo kakav je postojao u vreme dok su bili superligaši.

- Mi smo počeli polako da vraćamo Hajduk tamo gde mu je mesto, ali uz objektivne probleme sa kojima se suočavamo, potrebno je da nam Vojvodina pomogne kako bi se vojvođanski fudbal podigao na još viši nivo. Tu mislimo na odigravanje prijateljske utakmica, saradnje po pitanju omladinske škole, igrača, opreme, iskustva Vojvodine po pitanju vođenja kluba, organizaciji, administriranju i druge - naveo je čelnik Kuljana.

 Dogovorili su se da se u skorije vreme ponovo okupe, ovoga puta u Kuli.