XS
SM
MD
LG

Može li Sanderlend do Čempionšipa ?

Foto: EFL

Večeras kreće plej of u nižim engleskim ligama, tačnije u Ligi 1. U polufinalu se sastaju Vikomb i MK Donsi te Šefild Venzdej i Sanderlend.

Vikomb i MK Donsi igraju večeras. Vikomb je poslednjeg dana prvenstva potvrdio učešće u plej ofu dok su Donsi bili u igri za direktan plasman. Međutim, s obzirom da su Vigan i Roteram bili sigurni u poslednjem kolu, Donsi nisu uspjeli.

Vikomb je prošle sezone igrao Čempionšip kojeg su izborili upravo kroz plej of. Ekipa Gereta Einsvorta je dakle iskusna kada je plej of u pitanju. Imaju kvalitetan napad u kojem ima nekoliko sjajnih opcija poput Kaikaia ali i legendarnog Akinfenve kao i Sema Vouksa kojeg se sjećamo i iz Premijer lige. 

Donse ne voli niko jer su nakon raspada pravog Vimbldona oni ostali u profesionalnom fudbalu dok je Vimbldon morao krenuti od početka. Imaju sjajan stadion i dobar tim ali niko ih ne voli jer su kupili svoj status na neki način. Oni imaju sjajan napad. Tvajn igra fenomenalnu sezonu a tu je još nekoliko zanimljivih igrača poput Konora Vikama kojeg se sjećamo i iz Premijer lige.

Ove sezone Donsi su dobili oba meča. Radi bolje forme favoriti su i u ovom dvomeču a vidjećemo da li će tu ulogu opravdati. 

Sanderlend i Šefild prvi meč igraju u petak. I jedni i drugi imali su dosta turbulencija tokom sezone ali su na kraju dograbili pozicije koje vode u plej of.

Sanderlend igra bolje otkako ih je preuzeo Aleks Nili. Stjuart iza sebe ima sjajnu sezonu i postigao je 24 gola. Vezni red predvodi iskusni Megidi a odlično igraju i Guč i O'Najn. Dugo su na okupu sa okosnicom ovog tima i krajnje je vrijeme da se vrate u Čempionšip.

Venzdej ima iskusan napad. Predvode ga Said Berahino i Li Gregori. U veznom redu je tu Mendez-Lang koji je sa Kardifom igrao Premijer ligu a tu je i nekoliko dugogodišnjih fudbalera poput defanzivca Lajama Palmera i veznjaka Hačinsona.

Ove sezone su domaćini slavili u duelima ovih timova i uvijek su bili ubjedljivi. Sanderlend je slavio sa 5-0 a Šefild sa 3-0. Ne bi se niko iz Sanderlenda bunio da se ti rezultati ponove i u plej ofu.