XS
SM
MD
LG

Fantazi: Oko koga treba graditi ekipu a ko može biti jeftin pogodak ?

Foto: Liverpool

Engleska Premijer liga je najpopularnija liga na svijetu i prije svega jedan je veliki brend. Taj brend ima mnogo propratnog sadržaja a jedan je i Fantazi koji je sve popularniji, kako u svijetu tako i kod nas.

Prošla sezona bila je jako teška za sve fantazere, pogotovo njen drugi dio. Često se dešavalo da kolo krene i da se izmjene više ne mogu praviti a da onda dođe do odlaganja nekih mečeva. Te stvari su mnogo poremetile sve pa je prošla sezona bila drugačija od drugih.

Neće ni ova biti normalna. Zbog svjetskog prvenstva u Kataru, ova sezona biće specifičnija. Naime, imaćemo svi jedanVajld Kard viška. On će se moći koristiti nakon završetka svjetskog prvenstva kada će biti moguće promijeniti čitavu ekipu. Postoji još jedna promjena koja će dosta remetiti igranje Fantazija. Naime, u novoj sezoni menadžeri će moći da mijenjaju pet a ne tri igrača kao do sada. U prevodu, tek će nas sada Gvardiola nervirati sa rotacijama.

Ono što je najbitnije je da imate par igrača oko kojih ćete graditi tim i koje nećete vaditi tokom cijele sezone. Salah je svakako neko koga morate imati. Prevelik broj ljudi ga ima i ne isplati se kockati jer kakav god bio, donijeće dosta bodova. Na kraju krajeva, čak i da bude loš, mnogo lakše vam je da izbacite Salaha i ubacite bilo koga drugog nego da njega morate ubaciti umjesto nekog.

Pored njega, kao veoma primamljiva opcija nameće se Rahim Sterling. Sterling je prešao u Siti a njegova cijena na Fantaziju je deset miliona. Koliko god on bio osporavan, donosio je brdo bodova čak i prošle sezone kada nije bio primarna Pepova opcija. U Čelsiju će možda čak imati i ulogu drugog napadača ako Tuhel tako postavi taktiku ali svakako je rizično praviti tim bez njega. Proporcionalno odlasku Sterlinga, nameće se Marez kao još bolja opcija nego što bi bio. Košta osam miliona a djeluje da će odlaskom Sterlinga ali i Žezusa biti manje rotacije. E sad, moguće je da je bude radi Filipsa. Naime, neće biti iznenađenje ako Pep stavi Filipsa u vezni red a Bernarda pomjeri na krilo. Na kraju krajeva, na krilu igra u reprezentaciji.

Naravno, ima tu još opcija koje su odlične. Dvojac Totenhema Kejn i Son prije svih mada, veliko je pitanje da li se isplati ići sa Sonom koji košta 12 miliona. Gabrijel Žezus košta osam miliona i biće prva opcija kod Artete. U prvoj prijateljskoj utakmici koju je igrao, dao je tri gola tako da se nameće kao jaka opcija. Naravno, tu je i Holand ali ipak bih lično sačekao sa njim, pogotovo jer je tu Marez kao sjajna opcija iz Sitija.

Naravno, uvijek je bitno pogoditi sa jeftinim igračima koji će donijeti dosta. Jedan takav mogao bi biti Sinistera. Ima iza sebe fenomenalnu sezonu u Fejnordu a Marčov Lids igraće izuzetno napadački. Odlaskom Rafinje u Barselonu, Sinistera sigurno ima ulogu startera i za 6,5 miliona valja probati sa njim. Svakako od veznjaka vam se mogu isplatiti i igrači poput Edegora i Zahe. Nešto skuplji su Saka i Maunt ali donose bodove sigurno mada bih ja prije išao sa Sterlingom nego Mauntom. Jeste skuplji ali i biće bolji. Džejms Vord Prauz je dobra opcija sa svojih 6,5 miliona jer je na prekidima dok Medisona treba zaobići jer će teško ponoviti prošl sezonu.

U odbrani zaista ima dobrih jeftinih opcija. Ako bude zdrav, Tomijasu je vjerovatno rješenje za cijelu sezonu jer košta 4,5 miliona i startni je desni bek kod Artete a Arsenal je defanzivno postao bolji. Svakako, najprimamljivija a jeftina defanzivna opcija je Ivan Perišić. Vodi se kao defanzivac i košta 5,5 miliona. Treba pratiti one poslednje pripremne mečeve da vidimo koliko će igrati jer Totenhem tu ima Regiljona. Neće Perišić biti u drugom planu ali nam i ne znači mnogo ako će ulaziti sa klupe ili rano izlaziti što je Konte radio sa njim dok je bio u Interu. Odbrana Vulvsa svakako nudi nekoliko opcija jer će igrati opet tvrdo a ako Junajted krene dobro, imaćemo i tu dosta dobrih jeftinih opcija. Generalno, Junajted ima dosta jeftinih opcija ako budu dobri. Treba sačekati sa njima bar dva-tri kola a ako se desi da Ronaldo ode, Bruno će postati ''must have'' opcija. Naravno, imtae one skupe opcije poput Trenta, Robertsona, Kansela. Nekako bih prije išao sa Robertsonom nego Trentom jer je jeftiniji pola miliona dok je Kanselo negdje sigurica i nije trpio dosta rotacija prošle sezone.

Kod golmana treba izbjeći one skupe jer se za 4,5-5 miliona može ubosti sjajan golman. Primamljiva opcija je Din Henderson koji je otišao na pozajmicu u Notingem. Od igrača od 4,5 miliona, opet će primamljiva opcija biti Sančez. Od golmana koji koštaju pet miliona, svakako da su najbolje opcije Ramdsejl i Poup.

Do starta nove sezone, ostalo je tačno tri sedmice. Biće jošvremena za Fantazi priču a za ovaj put je dovoljno rečeno.