XS
SM
MD
LG

Petarda Bahreinima

Dušan Vlahović i Luka Jović

Ubedljivim trijumfom nad Bahreinom od 5:1, fudbalska reprezentacija Srbije pokazala da je spremna za Svetsko prvenstvo u Kataru. Dušan Vlahović se oporavio od povrede, igrao drugo poluvreme i partiju krunisao golom. Kapiten Tadić dvostruki strelac, golove postigli još Filip Đuričić i Luka Jović. Prvi meč na Mundijalu u Kataru Srbija igra u četvrtak, kada će protivnik biti selekcija Brazila.

Piksi može da bude zadovoljan, "orlovi" pokazali da su spremni za Katar

Veoma dobar meč odigrala je fudbalska reprezentacija Srbije protiv Bahreina i na kraju došla do ubedljive pobede 5:1, u sklopu priprema za Mundijal koji u nedelju počinje u Kataru.

Selektor Dragan Stojković Piksi nije mogao da računa na rovite Aleksandra Mitrovića, Filipa Kostića i Sašu Lukića, ali raduje povratak u ekipu Dušana Vlahovića.

Napadač Juventusa odigrao je drugih 45 minuta za "orlove", a uspeo je da postigne pogodak i zabeleži dve asistencije, čime je pokazao da je spreman za najteže napore i mečeve na Svetskom prvenstvu.

Kapiten Dušan Tadić predvodio je ekipu i na ovom meču, a upravo je fudbaler Ajaksa otvorio goleadu u Rifi - već u osmom minutu postigao je prelep pogodak iz slobodnog udarca.

Pomalo neočekivano, domaćin je uzvratio u 15. minutu - Stefan Mitrović bio je neoprezan i oborio Madana u svom kaznenom prostoru, a Hilal bio siguran izvođač najstrože kazne.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a "orlovi" su u nastavku odigrali znatno angažovanije i sa lakoćom dotukli nejakog protivnika.

Već na startu drugog dela, Srbija u samo dva minuta postiže dva pogotka - Vlahović je asistirao za Tadića, a aonda se kapiten revanširao napadaču Juvenusa, pa je Srbija u 51. minutu poivela 3:1.

Razigrali su se "orlovi" do kraja meča, pogodili stativu i prečku, a u finišu utakmice stigli i do dva nova pogotka.

Prvo je Filip Đuričić iskoristio centaršut Mladenovića i glavom zatresao mrežu golmana Džafara, da bi konačan rezultat postavio Luka Jović u 90. minutu susreta.

Stojković mora biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe, iako protivnik nije bio vrhunski, ali "orlovi" su pokazali da sa "pola snage" mogu do dobre i ubedljive igre, što raduje pred početak Mundijala.

Važna vest je što se Vlahović oporavio od povrede, a na utakmici protiv Bahreina nije bilo novih ozleda. Selektor je izvršio šest izmena na meču, a svi "orlovi"su dali svoj doprinos pobedi.

Delegacija Srbije u subotu putuje u Dohu, a prvi meč na Mundijalu igra u četvrtak od 20.00 časova protiv Brazila.

U okviru Grupe G takmiče se još Švajcarska i Kamerun.