XS
SM
MD
LG

Umjesto Harija Kejna, gledajte Sulejmana Veličanstvenog!!!

Mundijal u Kataru je u toku, a gledaoci na prostoru Republike Srpske umjesto da gledaju  danas meč Engleska – Iran mogu na BHT-u (imaju pravo prenosa)  da posmatraju neku tursku seriju.

Razlog zašto gledaoci iz Republike Srpske ne mogu da gledaju kompletan program Mundijala je jednostavan – Javni servis Republike Srpske nije kupio prava prenosa, a BHT je jedan dio utakmica ustupio BHTelekomu i mečevi idu na njihovoj platformi Moja TV.

Meč Engleska – Iran je prva utakmica koju gledaoci u Republici Srpskoj neće moći vidjeti, a biće ih  još.

Da li će se neko sa RTRS-a oglasiti i pojasniti pretplatnicima zašto nema Mundijala na programu? Ako se odluče da to pojasne, a krivica  nije do Sportske redakcije, neka objasne i zašto nema sporta uopšte na programu te tv kuće.

Tek po neka utakmica  domaćeg takmičenja, obično  banjalučkih klubova, pa izvolite.

Dnevno imaju pet minuta sporta i to je sve. Pet minuta sporta, a znamo da je upravo sportski program najgledaniji i da donosi najviše marketinški novca. Samo treba raditi.

Lakše je tražiti da vam organizator nekog sportskog događaja plati sve troškove, a vi to prenosite.

Nigdje na planeti nema da organizator plaća tv prenos. Obično tv kuće daju novac, pa upale kamere. Kod nas je sve naopako postavljeno.

Moramo reći da je RTRS, kad se Srbija plasirala na Mundijal pokušala kupiti prava i kontaktirala je BHT, ali su dobili negativan odgovor.

Danas dakle imamo činjenicu da mečeva sa Mundijala nema i da je pitanje koja je sledeća utakmica koja će otići na Moja TV. Možda Brazil – Srbija?

Dakle, očekujemo oglašavanje rukovodstva RTRS-a, a nadamo se da neće odgovoriti da je ovo napad na uređivačku politiku ili miješanje u to. Izađite i objasnite gdje je problem. Zašto je Javni servis Republike Srpske bez sporta, sportskih emisija?

A vi  poštovani gledaoci umjesto Harija Kejna, gledajte Sulejmana Veličanstvenoga!!!