XS
SM
MD
LG

Orlovi spremni ta Kamerun

Reprezentacija Srbije u ponedeljak, 28. novembra igra drugi meč grupne faze Prvenstva sveta u Kataru, protiv Kameruna (11,00 srednjoevropsko vreme). Dan pred meč na pitanja brojnih novinara odgovarali su selektor Dragan Stojković i golman Vanja Milinković – Savić.

„Mi smo i ranije znali da će utakmica sa Brazilom biti jako teška, pogotovo što smo imali kadrovskih problema. Ovaj Mundijal je za nas počeo posle meča sa Brazilom, znamo da su Kamerun i Švajcarska ekipe koje se bore za drugo mesto i prolaz u nokaut fazu takmičenja. Situacija je mnogo bolja, kada se radi o zdrvastvenom biltenu, pripremićemo utakmicu na najbolji mogući način i videćemo ko će biti bolji“ rekao je Dragan Stojković i dodao“Biće promena u timu u odnosu na prvi meč. Što se tiče rekovalecenata situacija je bolja u odnosu na ranije, Kostić je poslednja dva treninga odradio sa ekipom, a raduje me intezitet sa kojim je radio i na njega mogu da računam. Koliko? Videćemo. Fizičko stanje ekipe? Napravljena je analiza, što je i normalno, oba poluvremena. U drugom delu smo se trošili nizašta, pretrčali smo možda više od Brazila, a ispalo je kao da ne postojimo tih pola sata. Mnogo loših, pogrešnih pasova. Nismo bili kompletna ekipa na terenu. Upravo iz razloga što smo imali tih personalnih problema, tada bi bila potpuno drugačija slika, ne samo u tih 45 minuta, nego tokom celog meča. To što smo radili u polslednja dva dama, raduje me, igrači su dobro odgovorili i u tehničkom i u fizičkom smislu. Što se tiče fizike, od dolaska u Katar, imali smo sedam – osam igrača koji uopšte nisu bili u trenažnom procesu. Nisam mogao javno o tome da govorim, jer bi ceo svet znao, ali za mene je bilo zabrinjavajuće. Rekli su mi po dolasku, selektore ne vidimo osmeh na vašem licu, a samo to je bio razlog. Osmeh se polako vraća, bolje je nego što je bilo. Mi smo kao i Kamerun krenuli sa porazom, aspiracije su sada iste, da pobedimo. Da li ćemo biti ofanzivni, pa bićemo, jer da bi postigao gol, moraš i da napadaš. Moramo biti kompaktna ekipa koja tačno zna šta radi na terenu. Da li će Mitrović i Vlahović početi meč, videćete sutra. Znam sastav, nemam dilemu i to je razlika u odnosu na meč sa Brazilom. Srbija će igrati na pobedu kao što je igrala ove dve godine. Sve poštujemo, poštujemo Kamerun, veoma su snažna ekipa, svima mogu da naprave problem. Protiv Švajcarske je bila otvorena utakmica, rezultat je mogao da ode i na drugu stranu. Sećam se 90-te i Rože Mile, nisam znao da su tada ostvarili poslednju pobedu na Mundijalu. Beoma poštujem afrički fudbal, Kamerun ima igrače koji su legende svetskog fudbala, one koje su obeležili fudbal na planeti i narod Kameruna može da bude ponosan. Imaju i sada veoma dobre igrače, brze, neugodne, opasne u kontranapadima. Nadamo se da ćemo mi biti na svom nivou i da ćemo kroz naš stil igre uspeti da ukrotimo „lavove“. Verujem u moj tim i mislim da će, što se nas tiče, biti sve u redu. Pokušaćemo da izađemo sa najjačim timom protiv Kameruna. I na kraju, želimo brz oporavak Nejmaru, jednom od najboljih igrača na svetu. Bio je to incident slučajan, stao je na nogu na našem igraču i povredio se. Želimo mu brz oporavak na radost navijača širom sveta“.

Vanja Milinković – Savić o kolegi Onani i Kamerunu…

„Mislim da je odličan golman, lepa je budućnost pred njim. Dobro se snašao na početku sezone, u Interu je zamenio Handanovcića i zaista o njemu mislim sve najbolje kao golmanu. Na meni je da se pripremim najbolje za meč sa Kamerunom, imao sam video analizu,a sada da li ću imati manje ili više posla nego u meču sa Brazilom, to zaista ne znam, nadam se. Pohvale? Nravno da mogu malo da utiču na mene, da samopouzdanje poraste, ali ta utakmica nam nije donela bodove, ne gledam unazad, gledam napred, na meč sa Kamerunom. Ništa ne može da poremeti naš mir posle meča sa Brazolom. Vidi se ogromna pozitivna energija u timu i stvarno jedan poraz ne može to da poremeti“

 
 
 

Kamerun 3 : 3 Srbija
Brazil 1 : 0 Švajcarska
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brazil 2 2 0 0 6
2 Švajcarska 2 1 0 1 3
3 Kamerun 2 0 1 1 1
4 Srbija 2 0 1 1 1