XS
SM
MD
LG

Ronaldo završio sa reprezentacijom

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo najavio je kraj karijere u reprezentaciji Portugala poslije neuspjeha u Kataru. Fudbaleri Portugala šokirali su naciju ispadanjem u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od reprezentacije Maroka.

Samo dan nakon senzacije, Kristijano Ronaldo se oglasio i objavio kraj reprezentativne karijere.

- Osvajanje Svjetskog prvenstva sa Portugalom je bio moj najveći i najambiciozniji san. Srećom, tokom karijere sam osvojio veoma veliki broj titula, kako sa klubovima, tako i sa Portugalom i predstavljao naciju u najboljem svjetlu. Borio sam se za to, borio sam se za svoj san, imao sam pet nastupa na SP za 16 godina i uvijek uz sebe imao sjajne saigrače i milione Portugalaca. Uvijek sam davao sve od sebe i ostavljao srce na terenu, nikada nisam odustao od borbe i gurnuo san u stranu, tužno je što mi se juče san završio na onakav način. Uvijek sam se borio do kraja, nikada ne ostavljajući saigrače i državu na cjedilu, sada nemam mnogo toga drugog da kažem. Portugale, hvala ti. Katare, hvala. San je bio lijep dok je trajao - napisao je Ronaldo.

Kristijano danas ima 37 godina, naredne godine puni 38, a do sljedećeg Mundijala već će zagaziti u petu deceniju života.

Izvor:b92