XS
SM
MD
LG

Pirgić obeležio polusezonu omladinaca

Kapiten, a ujedno i najstariji fudbaler u četi Zorana Rendulića – Stefan Pirgić, obeležio je polusezonu naše omladinske selekcije izdvojivši se kao prvi strelac sa 10 golova i najbolji asistent sa šest pasova koji su pretvoreni u pogotke.

Poprilično sam zadovoljan polusezonom, iako je utisak da često rezultati nisu pratili našu igru, te je to glavni razlog zbog kog smo drugi na tabeli, ali čeka nas proleće i borba za titulu. Pokazalo se tokom jeseni to da je u fudbalu sve moguće i da mali pad koncentracije može da se obije o glavu, što se nama dešavalo. Želimo da umanjimo greške što je više moguće i da odbranimo titulu – počinje napadač rođen 2003. godine.

Ličnim partijama može da bude izuzetno zadovoljan…

– Pre svega moram da istaknem da mi je čast i privilegija da nosim kapitensku traku u Crvenoj zvezdi. Privikao sam se, prija mi i veća odgovornost na terenu koju imam, tako da su golovi i asistencije proizvod toga. Drago mi je što sam i tokom jeseni pokrivao više pozicija u timu, sviđa mi se polivalentnost koju imam, a statistika je došla usled timskog napora. Tim izbacuje pojedince, ovog puta sam ja najefikasniji, a sledećeg puta će biti neko drugi.

Usled pravila o dvogodišnjem boravku u klubu, Pirgić nije imao pravo da nastupa u Ligi šampiona za mlade, ali je bodrio saigrače iz prvih redova.

– Hvala treneru Renduliću koji me je poveo na Kipar kako bih bodrio saigrače, iako nisam imao pravo da igram. To je dokaz da smo jak kolektiv. Naravno, u prvim redovima sam bio na utakmicama u Beogradu i mislim da nismo zaslužili da ispadnemo. Saigrači su se lavovski borili, a na kraju su penali prevagnuli u korist AZ Alkmara.

Saradnja sa Zoranom Rendulićem je izvrsna.

Imamo drugarski odnos, ali se izuzetno poštujemo. Kada je došao, osetila se nova energija i već po dolasku, baš kada sam davao intervju sa Zvezda TV, rekao sam da već osetimo da je reč o treneru velikih ambicija koji se zalaže za nas i želi da izvuče maksimum, kako bismo sutra mogli da budemo spremni za seniorski fudbal i dres Crvene zvezde. Prija mi saradnja, kako sa njim, tako i sa čitavim stručnim štabom i mislim da moje igre na terenu pokazuju i to, ali i činjenicu da je jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio. Već sad mogu da kažem da sam dosta toga naučio od njega, a saveti koje mi daje su dragoceni. Ono što generalno želim da istaknem kako bih zaokružio priču je to da nije mala stvar odigrati više od 30 utakmica za polusezonu, pogotovo u juniorskom uzrastu, ali put kojim nas vodi Zoran Rendulić je pravi – zaključio je Pirgić.