XS
SM
MD
LG

55.Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2024": Eurofarm Pelister savladao Tatabanju

U posljednjoj utakmici večeri gledali smo odličnu igr i jednoh i drugih. Sastale su se ekipe Eurofarm Pelister predvođen sa mnoštvom reprezentativaca Sjeverne Makedonije, a tu su i reprezentativci Srbije Bogdan Radivojević, Uroš Borzaš i Ilija Abutović, te reprezentativac Bosne i Hercegovine Pavle Petrović, na drugoj strani je bila mađarska Tatabanja sa klupe predvođena nekadašnjim reprezentativcem Španije Kristianom Ugaldeom.
U uzbudljovoj utakmici neizvjesnoj i punoj preokreta na kraju je slavio Eurofarm Pelister rezultatom 32:29. Nakon ove utakmice u grupi je sve otvoreno. Pelister će protiv Zagreba igrati za plasman u finale. Makedonce u finale vodi pobjeda, neriješen rezultat, pa čak i poraz ispod tri gola razlike. Zagrebu je potrebna pobjeda od tri razlike za plasman i meč za titulu na turniru. Sve ove kalkulacije u igri su samo ukoliko Tatabanja savlada Crvenu zvezdu.
Igralo se u egalu i faktički gol za gol sve do 20.minuta. Nakon toga slijedi serija Tatabanje od 4:0 za vođstvo 13:10. Vraća se Eurofarm Pelister sa tri gola u nizu za poravnanje 13:13 (28.minut). Nakon pola sata igre na semaforu je pisao rezultat 16:15 za MOL Tatabanju.
U 39.minutu Tatabanja je imala tri gola viška 22:19. Igrao se 48.minut kada nakon serije 3:0 Eurofarm Pelister stiže do izjednačenja 24:24. Od tada Makedonski šampion igra kao u transu postiže šest golova u seriji za veliko vođstvo 30:25 (55.minut). Mađari pokušavaju da se vrate u meč, ali za to im nije preostalo puno vremena. Serijom 3:0 Tatabanja jedino uspjeva da smanji na minus dva 29:31. Na kraju Dejan Manaskov postavlja konačan rezultat 32:29.
Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Bogdan Radivojević sa 8, a po prt golova postigli su Dejan Manaskov i Ousama Hosni. Kod Tatabanje najefikasniji su bili Sadou Ntanzi sa 7 i Baptiste Damatrin sa pet golova. Osim dcije pomenute utakmice pisljednjeg dana takmičenja pi grupama sastaju se Sloga i Bešiktaš, pobjednik ovog susreta igrat će za treće mjesto.

EUROFARM PELISTER - MOL TATABANJA 32:29 (15:16)

Natkriveni stadion sportskih igara. Gledalaca: 800. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba iz Tuzle). Delegat: Boris Šatordžija (Banja Luka). Sedmerci: Eurofarm Pelister 5(5), MOL Tatabanja 1(1). Isključenja: Eurofarm Pelister 10, MOL Tatabanja 8 minuta.
EUROFARM PELISTER: Nikola Mitrevski (4 odbrane), Dejan Manaskov 5(2), Nejc Cehte, Cvetan Kuzmanoski 1, Domen Tajnik, Uroš Borzaš, Filip Ivić (3 odbrane), Bogdan Radivojević 8(1), Filip Kuzmanovski 3(1), Nenad Kosteski, Ilija Abutović, Emilijan Gjorgovski 4, Pavle Petrović 1, Petar Atanasijević, Žarko Peševski 4, Kajo Ciketić, Ousama Hosni 5, Alem Hodžić 1, Pavle Atanasijević. Trener: Branislav Angelovski
MOL TATABANJA: Atila Radvanski, Mateo Maras 1, Krištof Vadasi, Sadou Ntanzi 7, Baptiste Damatrin 5(1), Marton Šekelji (4 odbrane), Marko Eklemović, Kristian Disinger 2, Laslo Bartuč (5 odbrana), Načo Plaza 2, Petar Topić 3, Pedro Rodrigez 4, Juga Enomoto 1, Damian Pržitula 3, Matej Havran, Milan Golubović 1, Bence Krakovski. Trener: Kristian Ugalde.
Igrač utakmice: Bogdan Radivojević (Eurofarm Pelister)