XS
SM
MD
LG

Princeze ciljaju 12. titulu

Odbojkaško prvenstvo ulazi u samu završnicu, na rasporedu su finalni mečevi doigravanja za prvaka, a snagu će odmjeriti aktuelne i 11. puta zaredom neprikosnovene šampionke brčanskog Bimal Jedinstva i odbojkašice Kule Gradačac. Igra se do dvije pobjede, a eventualno u trećem odlučujućem susretu prednost domaćeg terena biće na strani Brčanki. 

"Brčanske princeze" posle superiorno osvojenog prvog mjesta bez izgubljenog seta u ligaškom dijelu prvenstva u doigravanju za prvaka lagano i očekivano sa po dvije maksimalne pobjede preko Tuzle i Banjaluke plasirale su se u finale i ciljaju 12. u nizu "krunu".

"Gradačanke" u plej of su ušle sa "kote dva" i "majstoricama" protiv odbojkašica Goražda i Gacka zakazale su veliki finalni okršaj za prvaka Premijer lige sa Brčankama. 

Izabranice Smaila Pezerovića odlučne su da posle odbrane titule Kupa Republike Srpske i Kupa FBiH u klupske prostorije donesu i 12. šampionski pehar te ističu da je trofej jedino što ih zanima. Ostao je poslednji korak, prioritet se zna, prihvataju ulogu favorita, a na terenu moraju pokazati šampionsku snagu i opravdati ulogu favorita. 

U jedno smo sigurni da će se odbojkašice Gorana Hadžića hrabro suprostaviti velikom rivalu te se očekuje lijepa odbojkaška predstava. 

Prvi finalni meč plej ofa između Kule Gradačac i Bimal Jedinstva igra se u subotu 14. aprila u Pelagićevu sa početkom od 19,00 sati. Utakmicu će suditi Nikola Kozić iz Ljubinja i Armin Mujkić iz Zenice, a delegat će biti Nihad Mulaosmanović iz Tuzle.

 

Bimal Jedinstvo