XS
SM
MD
LG

Bratunac,Bratunac...(video)

Košarkaški klub Bratunac je šampion 1. MLRS za sezonu17/18. Bratunčani su u pravoj košarkaškoj atmosferi porazili Borac u četvrtoj utakmici finala doigravanja rezultatom 67:52 i sa ukupnim skorom u seriji 3:1, osvojili titulu.
Mladen Kojić/Portal eSrebrenica.ba

Već poslije prvih 10 minuta, Bratunac je stekao pet poena prednosti. (16:11), da bi se na odmor u poluvremenu otišlo dvocifrenom prednošću domaćina - 29:18.

U tim trenucima Miroslav Kovač bio nezaustavljiv za crveno-plave sa 12 postignutih koševa.
U nastavku utakmice prednost je rasla iz minuta u minut do maksimalnih +15.
U posljednjoj četvrtini su domaći rutinski održavali prednost od desetak razlike iako su gosti uspjeli da stignu do "minus sedam" na dva minuta do kraja, ali nije bilo snage za preokret, pa su Bratunčani uknjižili treću pobjedu nad banjalučkim klubom.

Najefikasniji u taboru novog šampiona bio je Nebojša Erkić sa 23 poena, Miroslav Kovač sa 12 pogodaka, te Miroslav Milidrag i Nikola Pilindavić sa po dva koša manje, dok su kod gostiju iz Banjaluke prva imena četvrte finalne utakmice bili Nebojša Nikolić sa 20 poena i Srđan Lončar sa 14.

Košarkaški savez je proglasio je i najbolje pojednice doigravanja. Peđa Lončar je najbolji strelac sa 117 postignutih poena, Jovica Kecman je najbolji skakač sa 90 uhvaćenih lopti, Goran Bogićević je najbolji asistent sa 40 asistencija, dok je najkorisniji igrač Nebojša Erkić sa ukupno 146 indeksna poena.

BRATUNAC: Nebojša Erkić 23, Goran Bogičević 5, Zoran Kupusović 5, Miroslav Kovač 12, Miroslav Milidrag 10, Miloš Deurić, Dejan Alempić, Miloš Milošević, Dušan Maksimović 2, Ivan Jokić, Aleksandar Deronjić, Nikola Pilindavić 10. Trener: Milivoje Mađenović
 

BORAC: Jovica Kecman 6, Srđan Lončar 14, Nikola Lakić, Peđa Lončar 8, Nebojša Nikolić 20, Dejan Barbarez 3, Vanja Omerkadić, Luka Ćulum, Andrej Mikeš 1, Vanja Samardžić, Miloš Aničić, Miloš Stupar. Trener: Marko Taušan