XS
SM
MD
LG

Pl: Slaviša Jokanović dobio otkaz

Ono o čemu se govorilo već neko vrijeme, sada je i ozvaničeno. Srbija je ostala bez trenera u Premijer ligi. Naime, nakon niza loših rezultata Slaviša Jokanović dobio je otkaz u Fulamu.

Jokanović je došai u klub u sezoni 15/16 i uspio je pomoći klubu da se stabilizuje. U sezoni 16/17 igrali su dobro te su se plasirali u plej of za ulazak u Premijer ligu. Ipak, Reding je bio bolji u polufinalu i Fulam je ostao bez promocije. Prošle sezone su počeli jako loše ali je situacija krenula na bolje nakon pobjede kod Šefild Vensdeja. Napravili su seriju od 23 utakmice bez poraza što je zaista rijetkost za ligu kakva je Čempionšip. Opet su završili u plej ofu ali su ovaj put izborili promociju u Premijer ligu i to nakon pobjede nad Aston Vilom u finalu plej ofa.

Sezona u Premijer ligi nije toliko loše počela. U prva četiri kola Fulam je uzeo četiri boda što i nije bilo loše. Potom su gostovali Brajtonu i tu je sve krenulo nizbrdo. Vodili su 2-0 ali su vodstvo prosuli i uzeli su samo bod. Od tada, vezali su sedam poraza. Ako se mogu tolerisati porazi od Sitija, Arsenala i Liverpula, porazi od Kardifa i Hadersfilda se i ne mogu tolerisati. Pogotovo je igra bila problem. Odbrana tragikomična a u napadu sve bezidejniji i bezidejniji. Na kraju je ceh platio naš stručnjak.

Jokanović može biti ponosan na sve što je uradio sa Fulamom. Kad je došao prijetilo im je čak ispadanje u treću ligu a na kraju ih je vratio u elitu. Ta elita na kraju je bila krupan zalogaj za sve i sve se završilo kako se završilo.

Novi trener Fulama najvjerovatnije će biti Klaudio Ranijeri, koji je sa Lesterom osvojio senzacionalnu titulu prvaka u sezoni 14/15.

Inače, postoji i zanimljivost koja spaja novog i starog trenera Fulama. Kada je Ranijeri preuzeo Čelsi 2000. godine, prov pojačanje bio mu je upravo Slaviša Jokanović. Što bi se u narodu reklo, čudni su putevi Gospodnji.......

Foto: Skx Sports