XS
SM
MD
LG

Pl: Najava 14. kola iz Fantazi ugla

Pred nama je 14. kolo Premijer lige. Ovo je kolo gradskih derbija jer imamo dva londonska i veliki liverpulski derbi. Za sve fantazere je kolo zato jako nezgodno.

MOJA EKIPA

Ja sam za ovo kolo na kraju uradio dva transfera. Umjesto Azara ubacio sam Sterlinga a umjesto Lakazeta ušao je Morata. Znam da sam lud što stavljam Moratu ali nekada genijalnost graniči sa ludosti pa se ja u to uzdam.

Na golu je Fabijanski. Protiv Njuke mislim da će Vest Hem dobiti pa očekujem i CS ili bar odbrane od Fabija. Odbrana je dobra. Alonso protiv Fulama realan CS ili napadački bodovi. Doerti protiv Kardifa igra vjerovatno i zadnji meč u mom timu izuzev ako me ne kupi nečim. Pereira protiv Votforda bi mogao donijeti napadačke bodove ali defanzivne teško. Što se tiče Danka, protiv Hadersfilda možda donese bodove.

Vezni red mi čine dva Sitijevca. Znam da je moguća rotacija ali idem na sve ili ništa sa Silvom i Sterlingom. Imam Jedlina na klupi ako neko ne bude igrao. Ako obojica budu igrali, mogu donijeti bodove jer će meč Sitija i Bormuta biti na golove. Što se tiče Salaha, može dati neki gol, može donijeti neke bodove ali ne očekujem neko čudo.

Od Morate očekujem da da Fulamu sa očajnom odbranom bar jedan gol. Arnaut teško da će donijeti bodove ali nemam srca da ga na klupi držim. Što se tiče Vilsona, možda može i dati Sitiju jer Bormut igra blesavo.

IZBOR KAPITENA

Meni je kapiten jasan. Sterling igra odlično a i protiv Bormuta je tradicionalno dobar i zato sam se za njega odlučio.

Što se tiče ostalih opcija, ako imate Salaha možete i njega mada nisam baš za tu opciju. Dobra opcija je Alonso čak a naravno i Azar. Vjerujem da će ipak na kraju igrati jer Sari mora ići na pobjedu. Što se tiče nekih ludorija, možete ožda probati sa Vardijem. Kejn je dobar u derbijima Londona i može dati gol Arsenalu. E sad da li je to dovoljno za kapitena, procijenite sami.

Aguero mi nije opcija. Igrao je LŠ i mislim da neće ni startati sad.

PREDLOŽENI IGRAČI

+Prva opcija koju predlažem jeste Ros Barkli. Očekujem da će biti dobar u ovoj utakmici i čak da će biti i ponajbolji igrač Čelsija. Zašto ga nisam ubacio u tim ? Zato što mi se dugoročno ne uklapa u planove.

-Za ovo kolo dobra opcija je definitivno i Gabrijel Žesus. Da li je ludost ? Jeste. Da li se ludost može isplatiti ? Može itekako. Hrabar potez ali rekao sam da očekujem da on bude starter a ne Aguero a sigurno će i sa klupe dobiti 30 minuta što je dovoljno za neki gol. Dugoročno nije dobra opcija.

-Pošto su mnogi Bisaku izbacili, možda je on sada neko ko pravi razliku i zato preporučujem i njega.

BITNE NAPOMENE

-Najbitnija napomena jeste da kolo kreće u petak u 21h tako da manje vremena za transfere imamo.

-Mitrović je dao dva gola na debiju Ranijerija i mnogi će krenuti da ga ubacuju. Ne radite to ni u ludilu jer teško može nešto protiv Čelsija uraditi.

-Dugoročna dobra opcija je i Sejo Kolašinac. Imao je dvije asistencije protiv Bormuta a i uvijek je ofanzivan dosta. Biće tu uvijek neki i CS tako da se isplati.

To je to za ovaj put. Srećno nam bilo.