XS
SM
MD
LG

Pl: Arsenal gazda Sjevernog Londona

Fudbaleri Arsenala savladali su Totenhem u derbiju Sjevernog Londona. U fenomenalnoj utakmici Tobdžije su slavile sa 4-2.

Arsenal je sjajno otvorio susret. Bili su veoma odlučni da rano dođu do pogotka i to im je pošlo za rukom. Fertongen je igrao rukom a iz penala je pogodio Obamejang za 1-0. Imao je Arsenal inicijativu i nakon pogotka ali nisu uspjeli doći do drugog gola. Štaviše, Totenhem je pogotkom Dajera izjednačio. Gosti su do kraja prvog poluvremena došli do preokreta. Din je dosudio diskutabilan penal a Kejn je pogodio za vodstvo Totenhema.

Emeri je na poluvremenu ubacio Lakazeta i Remzija i to je bio pun pogodak. Naime, Arsenal je sa njima izgledao bolje. Na asistenciju Velšanina, Obamejang je pogodio za 2-2. Imao je Arsenal šansu preko Mustafija ali njegov pokušaj gosti izbijaju sa gol linije. Ipak, Arsenal je došao do preokreta. Nakon greške Fojta, Lakazet je sjajno pogodio za 3-2. Nije Arsenal tu stao. Pogotkom Toreire poveli su sa 4-2, Fertongen je dobio drugi žuti karton i za Totenhem nije bilo povratka. Do kraja susreta nije bilo promjene reuzltata pa je Emeri došao do pobjede u debiju što se tiče derbija Sjevernog Londona.

Oba tima sada imaju po 30 bodova i na diobi su četvrtog mjesta.

Foto: Arsenal