XS
SM
MD
LG

Sjajan meč na ''Vila Parku'' i pobjeda Lidsa poslije preokreta

Fudbaleri Lids Junajteda savladali su Aston Vilu u derbiju 23. kola Čempionšipa. Lids je slavio nakon velikog preokreta sa 3-2.

Vila je sjajno otvorila susret. Veoma rano domaći su došli do prednosti a strijelac je bio Tejmi Ejbraham. Odbrana gostiju bila je nesigurna i Vila je to ponovo iskoristila. Konor Hurahan sjajnim udarcem podiže prednost svog tima na 2-0. Do kraja prvog poluvremena Lids je pokušavao smanjiti. Bilo je dobrih pokušaja poput udarca Hernandeza ali golman Niland bio je siguran.

U drugom poluvremenu totalno druga slika na terenu. Gosti su bili dosta odličniji i ubrzo im se to isplatilo. Mladi Klark, nakon sjajnog solo prodora, pogađa za 2-1. Lids je nastavio sa pritiskom. Željeli su pod svaku cijenu da dođu do izjednačenja. U 61. minuti Hernandez je izveo korner a Pontus Janson pogađa za 2-2. Ubrzo potom je Glen Vilen igrao rukom u svom šesnestercu ali sudija nije dosudio evidentan penal za Lids. Ipak, gosti su došli na kraju do potpunog preokreta. U poslednjim trenucima meča El Mohamadi gubi loptu a njegov poklon gosti koriste i preko Kemara Roufa dolaze do tri boda.

Lids je prvi na tabeli pred tamošnji Božić dok je Aston Vila tek 11. Lids odavno čeka na povratak u Premijer ligu a djeluje da su sada bliži nego ikada, iako je dosta do kraja.