XS
SM
MD
LG

Kreće FA Kup magija, evo gdje možete gledati SVE utakmice

FA Kup je najstarije fudbalsko takmičenje na svijetu. Iako su odigrane kvalifikacije i dvije runde glavnog dijela, ono pravo kreće ovog vikenda jer je na programu treća runda. U toj rundi se u FA Kup uključuju klubovi iz Premijer lige i Čempionšipa. Pred nama je 32 duela a vjerovali ili ne, sve utakmice biće prenošene!. Ko prenosi ? ''Sport Klub'' prenosi sve mečeve i ukoliko imate svih deset kanala, uživaćete sigurno.

Sve kreće u petak kada će Tranmere Rovers dočekati Totenhema. Meč je na programu od 20:45h a prenos je na SK1. Ono što treba istaći jeste da su ovo timovi koji igraju veoma atraktivno i na dosta golova pa ovaj meč ne treba propustiti. Jeste Tranmere četveroligaš ali to u ovakvim takmičenjima nikada nije bilo presudno.

U subotu imamo tri terina. Ranije je bila jedna utakmica u ranom i jedna u kasnom terminu a ostale su se igrale u 16h. Sada u sva tri termina ima dosta utakmica.

Od 13:30h sastaju se Mančester Junajted i Reding. Realno je da se Junajted lako obračuna sa Redingom, koji je na dnu Čempionšipa, pa vrijedi ispratiti i neke druge mečeve. U derbiju Južne Obale, Bormut dočekuje Brajton što će biti zanimljivo pogotovo jer se u ovom takmičenju sastaju. Takođe, zanimljiv meč je i duel Vest Broma i Vigana, gdje se može očekivati dosta golova.

Od 16h najzanimljiviji duel jeste onaj između Čelsija i Notingema. Posrnuli velikan igra neke zaista antologijske utakmice ove sezone (5-5 protiv Aston Vile, 4-2 pobjeda nad Lidsom) što svakako govori da ovaj meč vrijedi gledati. Uz to, Notingem je prošle sezone u istoj fazi takmičenja izbacio Arsenal. Doduše, to je ilo na njihovom terenu ali i ovde će tražiti svoju šansu jer Čelsi nije u nekoj formi.

Od ostalih susreta u ovom terminu, vrijedi izdvojiti meč Evertona i Linkolna. Everton je teško objasniti ove sezone. Kad očekujete poraz, oni dobiju. Kad očekujete pobjedu, oni izgube. Linkoln je lider četvrte lige a prije dvije sezone igrali su 1/4 finale FA Kupa. Sigurno zanimljiv meč uz moguće i dosta pogodaka.

Od 18:30h, na teren izlaze i fudbaleri Arsenala. Gostuju kod trećeligaša Blekpula i ne bi trebali imati previše problema. Za očekivati je da Emeri da šansu nekim mlađim momcima i da odmori startere u ovom duelu.

U ovom terminu igra se i jedan pravi romantičarski meč koji bi tokom 90-ih bio pravi derbi Premijer lige. Naime, Njukasl dočekuje ekipu Blekburna koja već dugo nije dio elite. Bili su i trećeligaši ali su trenutno u Čempionšipu. Takođe, zanimljiv je i duel Noriča i Portsmuta. Norič je na pozicji koja donosi promociju u Premijer ligu dok je Portsmut na poziciji koja donosi promociju u Čempionšip.

U nedelju program kreće od 15h. Mančester Siti u tom terminu dočekuje ekipu Roteraa koja je u donjem dijelu Čempionšipa. Sve osim ubjedljive pobjede ''Građana'' bila bi senzacija. U ovom terminu derbi je jedan duel iz Čempionšipa. Kvins Park, koji igra u sjajnoj formi, dočekuje lidera Lids Junajted. Budući da Lis igra fenomenalne utakmice ove sezone, ovaj duel ne treba propustiti.

Jedini meč u 17:30h jeste duel između Njuporta i Lestera. Velšani su četveroligaši ali su sjajni na svom terenu. Prošle godine su odigrali 1-1 sa Totenhemom ali su ipak ispali nakon poraza u ponovljenom eču. Lester igra toplo hladno i moraju ovde biti oprezni. Veoma loš teren u Velsu, takođe daje dodatnu draž ovom duelu.

Poslednji meč treće runde jeste duel Vulverhemptona i Liverpula. Taj meč na programu je u ponedeljak od 20:45. Ako gledamo sve parove, ovo je i derbi treće runde. Skoro su igrali u prvenstvu i Liverpul je dobio ali sigurno da će Vulvsi tražiti svoju šansu. Prije dvije sezone oni su izbacili Liverpul iz FA Kupa, slavivši na Enfildu.

Ako volite Engleze, morate voljeti magiju koju donosi FA Kup, posebno ta treća runda. Zato vam je pametno otkazati sve obaveze za vikend i uživati u sjajnom fudbalu. Ponavljamo, sve mečeve možete gledati na kanalima Sport Kluba, naravno ako ih imate svih deset.

Foto: FA Cup