XS
SM
MD
LG

FA Kup; Petoligaš izbacio Šefilda, KPR bolji od Lidsa

Fudbaleri Barneta napravili su veliko iznenađenje. Oni su u trećem kolu FA Kupa savladali Šefild Junajted u gostima sa 1-0. Sa druge strane, Kvins Park je bio bolji od Lidsa.

Šefild igra dobro u Čempionšipu i imaju šansu da budu do kraja u borbi za plej of i ulazak u Premijer ligu. Međutim, očito da nisu ozbiljno ušli u duel sa Barnetom. Gosti su to iskoristili i pogotkom Kartirsta iz penala, poveli su sa 1-0. Do kraja susreta domaći su napadali ali jednostavno nisu uspjeli da postignu pogodak i Barnet je došao do velike pobjede.

U prvim sekundama Lids je mogao do vodstva ali šut Robertsa išao je po liniji, pogodio obje stative ali nije ušao u gol. KPR je potom preuzeo inicijativu. Nakon 23 minute igre to im se i isplatilo. Pogodak je postigao Oteh sa 11 metara. Samo dva minuta kasnije, Lids je izjednačio. Bejker je sjajno izveo slobodni udarac, Ingram loše intervenisao a Halme nalijeće na odbijenu loptu i pogađa za 1-1. U nastavku smo gledali sjajan fudbal i mnogo prilika sa obje strane. Do vodstva su ponovo došli domaći a strijelac je bio Bingvel. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i KPR je prošao dalje.

Foto: Barnet