XS
SM
MD
LG

FA Kup: Vimbldon napravio senzaciju i izbacio Vest Hema

Fudbaleri Vimbldona napravili su najveće iznenađenje u četvrtoj rundi FA Kupa. Oni su sa 4-2 savladali Vest Hem i tako su se plasirali u petu rundu.

Vimbledon je dobro otvorio meč. Bili su bolji i pokušavali su preko Pinoka i Tomasa ali je ostalo 0-0. Čičarito je imao prvu šansu za goste ali nije bilo promjene rezultata.Vimbldon je nastavio sa boljom igrom. Novu šansu imali su preko Pinoka ali Adrian je sjajno odbranio. Vimbldon je inicijativu iskoristio i preko Apaje poveo sa 1-0. Do kraja prvog poluvremena Vimbldon je uvećao prednost a strijelac je bio Vogstaf.

Pelegrini je na početku drugog poluvremena napravio tri izmjene. Ali nije bilo pomoći. Čim je počelo drugo poluvrijeme, Vogstaf je pogodio za 3-0. Nisu se gosti predali. Uspjeli su u 57. minuti smanjiti a strijelac je bio Perez. Tu nije bilo kraja uzbuđenjima. Felipe Anderson sjajnim pogotkom smanjuje na 3-2 u 71. minuti. Iako je Vest Hem napadao, Donsi su na kraju postigli i četvrti gol i to preko mladog Sibika i tu je bio kraj za ''Čekićare''.