XS
SM
MD
LG

Nadal:Novak bolji

Srpski teniser Novak Đoković nadigrao je Rafaela Nadala u finalu Australian Opena sa 6:3, 6:2, 6:2 za samo dva sata i četiri minuta igre, te je tako stigao do rekorda i sedme titule u Melburnu.

Rezultat govori koliko je bila dobra igra srpskog tenisera, a Nadal je bio toliko nemoćan da je uspio samo jedan brejk loptu da ima na servis Novaka Đokovića. Nole ga je nadigrao u svim segmentima igre. Imao je 72% prvog servisa, a Nadal je ostao na 64%. Đoković je imao 49% riterna na prvom servisu što je zaista nevjerovatno puno protiv klase kao što je Nadal.

Koliko je Nadal pao u igri govori podatak da je napravio 28 neiznuđeni grešaka, a Đoković je imao samo devet.Nakon meča Rafael Nadal nije mogao sakriti suze kada je govorio na ceremoniji, a nahvalio je svog protivnika.

- Čestitke Novaku i njegovom timu. Nevjerovatan nivo tenisa koji je pokazao ovdje. Možda večeras nije bilo dobro za mene, ali sam imao veoma dvije lijepe i važne nedelje. Imao sam velikih problema u prethodnim mjesecima, od US opena nisam igrao profesionalni meč. Vjerujem da sam igrao dvije nedelje odličnog tenisa, to su dobre vijesti za mene i želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomagali tokom karijere. Bez njih i njihove podrške ne bih bio u stanju da se nađem ovde.

U svom stilu je obećao da nikada neće odustati od borbe za trofeje.

- Mogu jedino da kažem da ću nastaviti da se borim i svakodnevno radim kako bih se vraćao", dodao je Rafa.