XS
SM
MD
LG

NBA: Jokić nije mogao sam, Portland izborio majstoricu

Košarkaši Portlanda savladali su Denver sa 119-108 te su izborili majstoricu u polufinalu Zapada.

Denver je sjajno otvorio susret. Jokić je punio sve rubrike, saigrači su ga sjajno pratili pa su Nagetsi poveli 16-7. Portland potom odgovara serijom 7-2 i dolaze na -4. No Denver im nije dozvolio potpuni povratak te su gosti serijom 6-0 došli do vodstva 24-14. Denver je do kraja prvog perioda sačuvao vodstvo i dobio ga sa 34-26.

Denver drugi period otvara bez Jokića i Mareja. Portland to koristi te prilaze na samo poen zaostatka. Taj nalet Nagetsi su odbili. Međutim, pri vodstvu Nagetsa 45-41 Portland pravi seriju 11-2 te dolaze do pet poena prednosti. Pokušali su gosti u završnici prvog poluvremena da dođe do preokreta ali ipak sa -4 odlaze na odmor.

U trećem periodu se igralo u serijama. Denver serijom Herisa dolazi do vodstva 61-60. Međutim, Portland odgovara i dolazi do pet poena prednosti. Denver je ponovo uzvratio i gosti su došli do 71-71. Poveo je Portland 75-71 da bi Jokić sa pet vezanih poena donio vodstvo svome timu. Tada seriju pravi Dejm Lilard pa Portland dolazi do sedam poena prednosti. U završnici trećeg perioda Jokić je upao u probleme sa ličnim greškama ali Denver je ostao na -7.

Denver je na početku poslednjeg perioda prišao na -4 ali serijom Huda Portland dolazi do +9. Denver nikako nije mogao da nađe pravi ritam. Portland je to koristio pa je preko Seta Karija došao do dvocifrene prednosti a trojkom Huda i do rekordnih 14 poena prednosti. Pokušavali su se gosti na sve načine vratiti ali ovo jednostavno nije bilo njihovo veče. Klupa nije dala adekvatan doprinos a sa druge strane raspucani su bili Lilard i Mekolum dok je klupa domaćih bila sjajna. Sve je to omogućilo Portlandu na kraju da rutinski dođe do pobjede.

Lilard je predvodio Porltand sa 32 poena dok je Jokić bio najbolji u Denveru sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija uz 10/15 šut iz igre.

Foto: Denver Stiffs