XS
SM
MD
LG

Najava plej ofa Čempionšipa

Foto: hColors

Najjača druga liga svijeta, engleski Čempionšip ulazi u završnu fazu. Naime, pred nama je plej of nakon koga ćemo saznati ko će to još pored Noriča i Šefild Junajteda ući u Premijer ligu. 

Prvi mečevi polufinala na programu su u subotu a sastaju se Aston Vila i Vest Bromvič odnosno Derbi i Lids. Htjelo se tako da u polufinalu imamo derbi Midlendsa i Jorkšira.

Aston Vila je ušla katastrofalno u sezonu. Bilo je mnogo ispuštanja bodova i gubljenja dobijenih mečeva. Potom je Stiv Brus dobio otkaz a na njegovo mjesto došao je Din Smit a samim tim krenuo je i preokret u sezoni Vile. Uhvatili su sjajan ritam u završnici sezone i bez problema su došli do plej ofa.

Vest Brom je dvije trećine sezone bio u igri za direktan plasman u PL ali nakon nekih neočekivanih kikseva smijenili su Mura sa mjesta trenera. Za novog trenera imeno0van je Šejn. Sa njim su proigrali ali više od četvrtog mjesta nisu mogli. 

U ovaj dvomeč kao blagi favorit ulazi Aston Vila jer je u mnogo boljoj formi. Međutim, značajno je istaći da Vila u poslednja četiri meča ne zna za pobjedu protiv Vest Broma i da imaju tri poraza uz samo jedan remi. Takođe, Vila na tri od ta četiri meča nije postigla pogodak. 

U svakom slučaju biće ovo sjajna borba a prvi meč na ''Vila Parku'' igra se u subotu od 13:30h.

Drugi meč polufinala je derbi Jorkšira. Derbi je nakon velike drame uspio da uđe u plej of što je sjajan rezultat za Frenkija Lamparda u debitantskoj sezoni na klupi ''Ovnova''. Igrali su sjajno i u kupovima tako da bi plasmanom u PL imali gotovo pa perfektnu sezonu. I prošle godine su igrali plej of ali su ispali od Fulama u polufinalu. Sada naravno žele više.

Foto: TolkSPORTS

Na njihovom putu stoji Lids Junajted. Lids je ove sezone igrao fenomenalan fudbal pod vodstvom ''Luđaka'' Marsela Bijelse. Međutim, ponovo se pokazalo da Bijelsa zakaže kad treba konačan korak napraviti. Lids je u završnici sezone imao sve u svojim rukama ali su izgubili od Vigana kući i tako omogućili Šefildu da dođe do drugog mjesta.

Ako se gleda regularni dio0 sezone, Lids je ovde veliki favorit. Naime, slavili su u gostima 4-1 a kući 2-0 protiv Derbija. No, ovo je plej of i ovde više nije bitno ko je kako igrao regularni dio. Pogotovo je mana Lidsa ta Bijelsina nedorečenost kada ključni korak treba napraviti. Da li će sada uspjeti i da li će uvesti Lids u PL, pokazaće prvo ovaj dvomeč a onda i eventualno finale.

Foto: The Indenpendent

Prvi meč između Derbija i Lidsa igra se u subotu na ''Prajd Parku'' sa početkom u 18:15h.