XS
SM
MD
LG

"Banjaluka Čelendžer 2016": Zekić izbacio prvog nosioca

Junak četvrtfinala 15. jubilarnog izdanja čelendžera u Banjaluci je srpski teniser Miljan Zekić.

 

 

Trenutno 202. igrač na ATP listi, koji nije bio među nosiocima, eliminisao je glavnog favorita za osvajanje turnira i 71. tenisera svijeta Horasija Zebaljosa rezultatom 6:7 (2), 6:4, 7:6 (4). Veliki trijumf Zekić je izvojevao za tri sata i dva minuta čime je ponovio prošlogodišnji uspjeh u gradu na Vrbasu kada je stigao do polufinala dok je prije dvije godine zaustavljen u drugom kolu. U trećem seti bio je na velikim mukama pošto je Argentinac imao meč loptu koju nije iskoristio. Zebaljos nije uspio da slavi u drugom maratonskom meču u dva dana, a priliku za pobjedu imao je u taj brejku trećeg seta kada je poveo sa 4:0, da bi Srbin taj dio meča odigrao fenomenalno, vezao sedam poena i stigao do velikog slavlja. Zekić je na najboljem putu da ponovi najveći ovogodišnji uspjeh kada je u julu osvojio čelendžer u italijanskom Todiju.

"Bio sam autsajder u ovom meču pa je na meni bio malo veći pritisak, branio sam polufinale od prošle godine, a na kraju sam presrećan. Zebaljos je vodio sa 4:0 u taj brejku trećeg seta. Bio sam u nemogućoj situaciji, ali sam se setio meča Novaka Đokovića sa Rodžerom Federerom i rekao sebi ajde da pokušam da igram kao on možda mi pođe za rukom", izjavio je Zekić.

Protivnik u polufinalu biće mu šampion iz 2013. godine i treći nosilac Aljaž Bedene koji u trećoj rundi nije imao težak zadatak i za 59 minuta lako je eliminisao Vaclava Šafraneka sa ubjedljivih 6:1, 6:1.

"Bedene je težak protivnik koji je bio među 50 najboljih na svetu i diže formu iz meč u meč. Dajem mu ulogu favorita, ali imam šanse da napravim iznenađenje", dodao je Zekić.

Najlakši posao u četvrtfinalu imao je dobitnik vajld karte Pablo Anduhar koji je bez borbe prošao dalje pošto mu je drugi nosilac Karlos Berlok predao meč. Španac će u polufinalu odmjeriti snage sa Adamom Pavlašekom kojem je pripao češki derbi protiv Jana Šatrala, a na kraju je bilo 6:4, 6:4. Polufinalni susreti na rasporedu su u subotu dok je finale u nedjelju između 12 i 13 časova na terenima TK Mladost u parku Mladen Stojanović. Ulaz na sve mečeve je besplatan.

M:TEL DARUJE TELEFONE
Kompanija m:tel koja je generalni sponzor 15. banjalučkog čelendžera organizovaće nagradnu igru za sve gledaoce finalnog susreta koji je na rasporedu u nedjelju. Tako će troje najsrećnijih gledalaca na poklon dobiti pametni telefon što je razlog više da se prisustvuje finalu. "M:tel" od samog početka održavanja takmičenja pruža podršku Teniskom savezu Republike Srpske i Teniskom klubu Mladost pa je osigurao i lajv striming sa dva terena tako da gledaoci širom svijeta mogu pratiti mečeve iz Banjaluke.