XS
SM
MD
LG

Pavlasek prigrlio trofej u Banjaluci

Miljan Zekić nije uspio da nastavi dvogodišnji niz srpskih tenisera koji su osvajali titule na čelendžeru u Banjaluci.

 

Adam Pavlasek / foto: Banjaluka Challanger

 

Nije uspio da se nađe u društvu Viktora Troickog i Dušana Lajovića, koji su slavili 2014, odnosno 2015. godine, iako je bio na dobrom putu da to ostvari. U finalnom susretu poveo je sa 1:0 u setovima, ali nije izdržao do kraja pa je Adam Pavlasek slavio sa 3:6, 6:1, 6:4 i stigao do trofeja poslije jednog časa i 54 minuta igre. Dvadesetjednogodišnji Čeh bio je postavljen za prvog nosioca i u polufinalu je nadigrao Pabla Anduhara sa 3:6, 6:3, 7:6 (3), a ovo mu je druga titula na turnirima iz čelendžer serije ove godine jer je slavio u Pragu. Nije imao mnogo sreće ove sezone u finalima čelendžera, pošto je gubio u Ševeningenu, Barleti, Šerborou i Bangkoku, a vrijedan rezultat ostvario je na Rolan Garosu, gdje je izborio drugo kolo. Prije nastupa u Banjaluci bio je 106. igrač svijeta i sa novih 100 bodova napredovaće na ATP listi.

"Bila je ovo nevjerovatna sedmica za mene, tokom koje sam odigrao dosta dobrih i teških mečeva. Imao sam sreće u finalu i stigao do trofeja. Turnir je bio veoma dobar, odlično organizovan, hotel je veoma blizu kluba i sve je onako kao treba da bude", rekao je Pavlasek.

 

Adam Pavlasek podigao trofej / foto: Banjaluka Challanger

 

Zekić je napravio korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada je eliminisan u polufinalu.

"Zadovoljan sam celim turnirom, dao sam sve od sebe u finalu, ali nisam imao snage da jače pariram. Kad se setim da sam nekoliko dana pre turnira bio bolestan i nisam mogao ni 20 minuta trenirati, onda je ovo ogroman uspeh. Publika me nosila i zbog njih sam ovako daleko i dogurao. U Banjaluci sam osvojio više bodova nego u celoj karijeri", rekao je vidno raspoloženi Zekić.

Direktor turnira Milan Radaković takođe je bio zadovoljan 15. izdanjem čelendžera.

"Ovo je najljepši poklon za 30. rođendan TK Mladost. Turnir je protekao kako treba. Fenomenalni igrači su igrali, viđeni su izvrsni mečevi, lijepo vrijeme nas je poslužilo i nema većeg zadovoljstva za jednog direktora turnira. Finale je bilo atraktivno, zvijezda turnira Pablo  Anduhar je rekao da još nije bio na ovakvom turniru i ako ga zdravlje posluži, obećao je da  će doći i iduće godine", rekao je Radaković.

ČESI NAJBOLJI U DUBLU
Dominaciju u gradu na Vrbasu Česi su potvrdili u igri dublova. Roman Jebavi i Jan Šatral slavili su protiv italijansko-austrijskog para Andrea Arnaboldi/Maksimilijan Nojkrist sa 7:6 (3), 4:6, 10:7.