XS
SM
MD
LG

Darko Nestorović osvojio Liga kup Kuvajta, šeik prvi čestitao

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović koji je već četiri  mjeseca  šef struke u prvoligašu Al Arabi iz Kuvajta sa svojim timom proteklog vikenda osvojio je Liga kup ove zemlje.

Uspjeh je mnogo veći kada se ima u vidu da je to njegovom timu pošlo za rukom nakon 15 dugih godina. 

- Na putu do ovog važnog trofeja morali smo savladati dvije najbolje ekipe u Kuvajtu. Prvo smo u polufinalu rezultatom 2:1 pobjedili  El Kuvajt, a velikom finalu istim rezultatom savladali smo El Kaciu. Naravno, ovaj uspjeh je obradovao sve u klubu, a naše vjerne navijače koji su nam bili dvanaesti igrač  u ovim mečevima. Ovdje svakako treba imati u vidu da je Al Arabi smatran autsajderom u ovim susretima. Inače, poklopilo se da je po protokolu pehar ispred Saveza uručivao predsjedenik našeg kluba šeik Aziz Asur i nakon meča rekao mi je da odavno nije bio sretniji - kazao je Nestorović za Bhd Infodesk.  

Pored toga trener Nestorović kazao je da se u Kuvajtu igra dobar, brz i moderan fudbal, da su uslovi za treniranje izvanredni, te da u ovoj zemlji radi dosta trenera iz Srbije i Hrvatske, ali da je on jedini bh. trener i fudbaler u ovoj zemlji.

faktor.ba

Darko Nestorović na rukama svojih igrača