XS
SM
MD
LG

Željo spreman za Apolon

Željezničar svoju evropsku avanturu nastavlja u četvrtak. Plavi će na stadionu Grbavica u prvom meču drugog pretkola Lige Evrope dočekati Apollon.

Trener Željezničara, Slobodan Krčmarević za sutrašnjeg protivnika je imao samo riječi hvale.

“Dolazi nam jako ozbiljan protivnik, to je jedan od mojih klubova gdje sam proveo tri dobre sezone igračke karijere, te dvije sezone kao trener, to je jedan od najvećih klubova na Kipru sa bogatim vlasnikom, pola grada Limasola je njegovo, posljednje tri četiri sezone igraju grupnu fazu, ali nema emocija, mi sutra izlazimo da damo sve od sebe, vjerujem u svoje momke, dobijamo na ritmu i sigurno smo bolji nego prije sedam dana, svaka utakmica nam mnogo znači, vidim da su ulaznice skoro prodate, ne možemo reći da smo autsajderi, ali ulogu favorita prepuštamo Kipranima”, rekao je Krčmarević.

“Napasćemo i čekati, to je ekipa koja igra dugo zajedno, igraju u sistemu 4-2-3-1, imaju kvalitetnog trenera, zadržati se tamo četiri sezone je velika stvar, naša prednost je što imaju mnogo znalaca, znam ih do tančina, jako su kvalitetni, ne trpe kontakt igru, ako uđemo u kost, zna mo igrati fudbal, nemaju plan B igraju smamo to, kada naprave izmjene ostaju u istom sistemu, mislim da nas u tome ne mogu iznenaditi”.

Komentarisao je i Krčmarević najave Kiprana da se ne boje sutrašnje atmosfere na Grbavici.

“To je fantastična uvertira za moje igrače, svaka podcjenjivačka izjava nam odgovara, ali oni nisu svjesni gdje dolaze, prošao sam mnogo stadiona, ali malo ih je poput našeg, očekujem da sutra sve gori, moji igrači ne smiju izgoriti”.

Govorio je trener Plavih i formi svojih igrača na početku sezone.

“Oko Želje je uvijek sve upitno, takav smo mentalitet, fudbal jeste stalno dokazivanje, ove tri pobjede nam sigurno mnogo znače, rekao sam predsjedniku da će ekipa biti spremna kada bude potrebno, dolaze nam novi igrači koje ubacujemo u takmičarski ritam, ne mogu reći da smo sve pogodili”.

“Ovo je jedna od utakmica koja može da promijeni život, ne znam koliko sam imao poziv za ulaznice od menadžera, prijatelja…Uvijek priželjkujem da prvu utakmicu igram kući, prvu kad igraš na strani preveliki je imperativ pred svojim navijačima pa se može izgoriti, imamo korpuletnu ekipu, volim u selekciji da izaberem takve igrače, sada je tu i Rodin, kada oni uđu u kaznenih ne može biti svejedno. Čak i sa 3:0 ne može biti sigurno ako idete na Kipar, ali da budem realan zadovoljit će me rezultat bez primljenog gola”, dodao je Krčmarević.

Anel Šabanodžović smatra da će on i saigrači biti spremni za sutrašnju utakmicu.

-Stručni štab je uradio dobru analizu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Puno je brža podloga nego ranije, posljednjih nekoliko dana smo imali priliku da treniramo, mislim da ćemo biti spremni za utakmicu”, rekao je talentovani veznjak.

Susret počinje u 20:30 uz direktan prenos na SK1. Sudit će ga Austrijanci na čelu sa Aleksanderom Harkamom.