XS
SM
MD
LG

PL: Vulvsi i Siti podijelili bodove

Vulverhempton i Mančester Siti podijelili su bodove u prvom susretu trećeg kola Premijer lige. Utakmica na ''Molinu'' stadionu, završena je 1-1.

Meč je počeo u dobro ritmu. Fudbaleri Sitija bili su izuzetno spori na početku susreta i zato su pravili dosta faulova. Prvu šansu imao je Vulverhepton ali Kastro je promašio loptu. Prvu šansu Siti je imao preko Gindogana ali je ostalo 0-0. Siti je polako preuzimao inicijativu. Prvo je Aguero pogodio stativu a onda je Patrisio maestralno odbranio udarac Sterlinga. Iako je bilo dobrih napada sa obje strane do kraja prvog poluvremena, promjene rezultata nije bilo.

Drugo poluvrijeme počelo je u mnogo sporijem ritmu nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Baš kao i u prvom poluvremenu, prvu šansu imao je Vulverhempton. Udarac Košte odbranio je Ederson. No nakon kornera, Vulvsi dolaze do prednosti a strijelac je bio Boli. Siti je nakon primljenog gola krenuo sa napadima. Nisu stvarali neke velike šanse sve do 69. minute. Gindogan je ubacio loptu iz slobodnog udarca a Laport je pogodio za 1-1. Siti je ubrzo mogao i do preokreta. Ubacio je Mendi ali udarac Žesusa branio Patrisio. Vulvsi su odgovorili preko Žote ali nije bilo promjene rezultata. Imao je Siti šansu da u poslednjim sekundama dođe do pobjede ali Aguerov udarac iz slobodnog udarca, završio je na prečki. Na kraju su timovi podijelili bodove pa sada Siti ima sedam a Vulvsi dva boda.

Foto: Wolves.com