XS
SM
MD
LG

PL: Osvrt na treće kolo iz Fantazi ugla

Treće kolo Premijer lige je iza nas. Red je da se po starom dobrom običaju osvrnemo i na Fantazi uzbuđenja koja su obilježila kolo iza nas.

MOJA EKIPA

Ovo kolo bilo je za mene katastrofalno. Sve što je moglo krenuti loše, krenulo je. Pao sam ukupno za preko milion mjesta a to i nije čudo budući da sam imao 36 bodova. Sada sam ispao iz prva dva miliona ali još je početak i ima vremena da se stvari poprave.

Priču o bodovima, krećemo od kapitena. Njega sam promašio ovo kolo i prvi put ove sezone mi kapiten nije donio ništa. Uz to, promašio sam i sa izmjenama a kad se te dvije stvari poklope, ne može se ni napraviti veliki rezultat u kolu. Obamejang mi je bio kapiten i donio je samo bodove za nastup. Emeri ga je izveo u 74. minuti. Ono što raduje jeste daje bio raspoložen za igru i da je ulazi u šanse. Ono što ne valja jeste činjenica da ga je zamijenio Velbek i da je dao gol. Ne vjerujem da će Velbek startati prije Aube ali me malo brine situacija sa Gaboncem.

Nije ni ostatak tima bio bolji. De Hea je donio samo bod i bar za sada sam sa njim završio. Generalno, treba trenutno izbjegavati igrače Junajteda. Zato sam već napravio transfer u kojem sam ubacio Pikforda umjesto De Hee jer ima sjajan raspored a i košta milion manje.

Jedina prava svijetla tačka u ekipi bio je Endi Robertson. Žao mi je što ga nisam stavio za kapitena jer sam se dvoumio između njega i Aube ali sam očekivao da Gabonac uradi nešto. Endi je donio CS i tri boda bonusa te je sam donio četvrtinu mojih ukupnih bodova. Mendi je donio najčudnija četiri boda. Dosta je ispadao u odbrani ali je nekako dobio dva boda bonusa. Pereira nije donio nikakve ekstra bodove ali on je svoje uradio u prošlom kolu.

Bio sam tvrdoglav sa Gifijem Sigurdsonom i konačno se bar malo isplatilo. Asistirao je ali je dobio i žuti. Ričarlison je dobio crveni i neće igrati naredna dva meča pa je vrlo moguće da Gifi tu poludi. Hadersfild i Vest Hem su ekipe protiv kojih može dosta da donese a još igraju oba meča i na svom terenu. Ostatak veznog reda nije vrijedan pomena. Mane blijed i izašao je ranije iz igre. Klop je najavio rotacije i bojim se da je on taj koji bi mogao izvisiti. Bernardo ponovo nije donio ništa i generalno je imao veoma loše izdanje. Pedro je imao dvije sjajne šanse ali je isto dosta rano izašao iz igre. Vilian ga je zamijenio i opet je bio nevidljiv što me raduje. To ide u prilog da bi Pedro i dalje trebao biti starter. Neveš nije donio ništa ali je jedan njegov pokušaj izblokiran a garantovano bi bio gol.

Napad je bio očajan. U najavi su Auba i Kun Aguero trebali da donesu mnogo. No nažalost, nisu donijeli ništa. Kun je pogađao stativu a na Silvi nije suđen čist penal kojeg bi Kun izvodio. No sledeće kolo je bitno za sve one koji imaju Aguera a ja imam poseban plan sa njim. Na klupi niko nije uradio ništa pa nemam za čim da žalim.

PREDLOŽENI IGRAČI

Od predloženih igrača pred ovo kolo koji mogu da budu dobri, samo je jedan opravdao očekivanja. Keleči Ihenačo je jedini donio bodove. On je asistirao za prvi pogodak ekipe Lestera. Hemer je bio prijedlog za CS protiv Kardifa ali se golman Hadersfilda povrijedio u 12. minuti pa je tu bilo dosta dosta peha. Fosu Mensa i Auba, nisu napravili ništa iako je djelovalo da mogu biti dobri u ovom kolu.

BITNE NAPOMENE

-Lukas Moura dao je tri gola na poslednje dvije utakmice. Košta sedam miliona i veoma je isplativ za nekog ko će igrati mnogo u ekipi Totenhema.

-Rafa Benitez se posvađao sa Laselsom. To za sada ne znači mnogo jer niko nije lud toliko da igra sa odbranom Njukasla na Fantaziju. Međutim, od šestog kola im slijedi lakši raspored. Ako se ne pomire i ako kapiten bude van tima, Njukasl definitivno treba izbjegavati. On je stub odbrane a bez njega će ta odbrana i protiv slabijih ekipa izgledati loše.

-Ričarlison je dobio crveni karton te će propustiti dvije sledeće utakmice. Kao direktna zamjena nameće se Teo Volkot. Em igraju u istom klubu, em su isti po cijeni a i po bodovima su tu negdje. Volkot bi trebao sada imati još više prostora a imaju bar protiv Hadersfilda veoma lagan meč u najavi.

-Klop je izjavio da mu je tim djelovao umorno i da će vjerovatno malo rotirati tim protiv Lestera. Nije govorio konkretno o imenima ali dosta umorno izgledaju Mane i Firmino. Gotovo sam siguran da bar jedan od njih neće startati naredni meč. 

-Eden Azar odigrao je cijeli meč te je postigao pogodak iz penala. Možda je polako vrijeme da se ubaci u ekipu jer bi trebao blistati u Sarijevom Čelsiju. Takođe, Kejn je ponovo dao gol pa je i on sada taj kojeg polako treba ubaciti u tim. Ja bar sledeće kolo neću niti jednog ali Kejna ću vjerovatno ubaciti poslije reprezentativne pauze.

-Za kraj, osvrnućemo se na Aleskandra Mitrovića. Mitar je dao dva gola Barnliju, te je asistirao za četvrti gol Fulama. Ukupno je donio 16 bodova ovo kolo. Dao je gol i prošlo kolo i sada postaje sjajna opcija za 6,5 miliona. Međutim, mislim da nije još vrijeme za njega. U narednom kolu gostuju kod ekipe Brajtona i to će generalno biti tvrd meč i moguće je da Fulam uopšte ne postigne gol. Nakon toga, slijede reprezentacije a tu se Mitar mnogo troši. Samim tim, ni u petom kolu ne bi trebao biti dobra opcija. Zato je bolje sa njim sačekati. Ista situacija je i sa Kalumom Vilsonom, koji je imao dvije asistencije protiv Evertona i koji igra sjajno na startu sezone. On je igrač koji igra u serijama. Odigra dva-tri meča dobro pa pet-šest loše. Sada gostuju Čelsiju pa je suludo tu ga ubacivati. Pametnije je sačekati kao i sa Mitrom, jer takve igrače nikada nije kasno ubaciti.

To je to za ovaj put. Ja sam bio katastrofalan a nadam se da ste vi bili bolji u trećem kolu.