XS
SM
MD
LG

Politici nije mjesto u sportu

Sport i politika bi morali biti odvojeni jedno od drugog. Nažalost, često smo svjedoci da to nije tako a pogotovo na našim prostorima. No najveći problem je kad sami sportisti pomiješaju politiku i sport a danas je to uradio i fudbaler Arsenala, Škodran Mustafi.

Arsenal je sa 3-2 savladao Kardif u gostima u četvrtom kolu Premijer lige a Nijemac je postigao prvi gol za ''Tobdžije''. Pošto sam gol nije neki toliko poseban gol, reklo bi se da ovo i nije nešto specijalno za izdvojiti. Međutim, proslavom pogotka, Mustafi je učinio ovaj gol posebnim. Naime, tokom proslave gestikulacijom je pokazao na ''albanskog orla''. To je ista ona provokacija koju su uputili na Mundijalu Granit Džaka i Đerdan Šaćiri.

Zašto ovi momci miješaju politiku i sport ? Zašto na terenu pokazuju svoje političko opredeljenje ? Nije njima zabranjeno da misle šta žele ali na terenu ovakvim stvarima nema mjesta. Zašto ovi momci samo glume patriote ? Zašto im je to potrebno ? Kad su tolike patriote, zašto onda ne igraju za Kosovo ? Zašto igraju za Švajcarsku i Njemačku ?

Mustafiji, Džake, Šaćiriji, shvatite da politika i sport ne mogu ići zajedno. Ne budite patriote provociranjem drugih nego budite patriote tako što ćete igrati za zemlju svojih korijena. Ovako kako trenutno radite, ispadate samo licemjerni.

Foto: The Independent