XS
SM
MD
LG

Srbija bolja od BiH

Drugu priijateljsku utakmicu, kadeti Srbije i Bosne i Hercegovine odigrali su u Srebreniku i tim  gostiju je bio bolji. Slavili su Orlići sa 0:1. Već u petoj minuti mrežu bh tima pogodio je Luka Kljajić.

Prvi meč ova dva tima odigran je u Banovićima i tada su izabranici Sakiba Malkočevića slavili sa 2:1. Dakle, Srbija se sada revanširla bh vršnjacima, a po završetku meča selektor bh reprezentacije Sakib Malkočević je rekao:

- Čekaju nas  kavlifkacije za Evropski šampionat u Irskoj 2019. godini. Ovo su bile dobre provere za oba tima. Srbija je rano postigla gol, uspela da sačuva tu prednost, ali mislim da su reprezentacije pokazale da su kvalitetne. U prvom susretu kada smo mi pobedili, Srbija je bila bolja, a sada se okernulo. Mi smo igrali, Srbija slavila. To je ko ove dece i normalno. Idemo dalje, rekao je Sakib Malkočević.

Bosna i Hercegovina - Srbija 0:1 (0:1)

 Bosna i Hercegovina: Ćetković, Drina, Bošnjak, Dedić, Pisar, Kečanović, Hukić, Mujkanović, Jović, Gasal, Jusupović. Još su igrali: Šuvalija, Duraković, Perić, Čandić, Drljo, Vitonji, Radmilović, Tahrić.

Srbija: Slavković, Kadijević, Knežević, Nikolić, Radulović, Kljajić, Drezgić, Pantović, Miladinmović, Baić, Ergeleš. Još su igrali: Rogan, Luković, Elven, Blagojević, Babić, Čolić,Katić, Prijović, Bogdanović, Pastva. 

Kadeti BiH / Foto FENA/Miroslav Petrović