XS
SM
MD
LG

Ludi predsjednik

Glen Templin je gotovo sigurno najluđi vlasnik fudbalskog kluba na svijetu! Ovaj kontroverzni Englez zaradio je ogroman novac proizvodnjom čelika. Počeo je da radi u svom dvorištu, kasnije je uspio da osnuje kompaniju, proširio je posao i danas je jedan od najbogatijih ljudi u Engleskoj. 

U Eseksu je kupio sedmoligaša Bilerikaj taun  i odmah uložio oko dva miliona funti u infrastrukturu. Sam je dizajnirao prostorije na stadionu. Murali sa lavovima, orlovima i njegovim likom krase klupske prostorije. Nakon toga je sjeo na klupu i njegov tim je prvi put u istoriji prošao kvalifikacije i stigao do prvog kola FA kupa.

Ipak, tri poraza u nizu bila su dovoljna da smijeni sam sebe. Međutim, nakon dva dana se predomislio, pa se vratio na mjesto trenera. Engleski mediji su pisali da šmrče kokain u svlačionici na poluvremenu i da je često u sukobu sa navijačima i policijom.

Nekoliko puta je privođen, prijetio je da će prodati klub, a jednom fudbaleru je zaprijetio i mafijom.  Nedavno je završio na naslovnim stranama svih medija u Engleskoj. Angažovao je trenera Stiva Vota, predstavio ga igračima, a onda ga poslije nekoliko sati smijenio jer je otkrio da je vodio rivalski klub i tada pričao protiv njegovog kluba.

"Nisam mogao da ga ostavim, pljuvao nas je prošle godine", objasnio je Tamplin potez koji je šokirao igrače i navijače.

 


Glen Templin / Foto:Tviter