XS
SM
MD
LG

Pl: Fantazi najava šestog kola

Ovog vikenda na programu je šesto kolo Engleske Premijer lige. Kao uvod u novo kolo, po starom dobrom običaju, vrijeme je za priču o Fantaziju.

MOJA EKIPA

Ja sam odlučio da uradim ''Wild Card'' tako da u kolo ulazim sa potpuno novim timom. Na golu mi je Mekarti, koji ima sada težak meč protiv Liverpula ali očekujem da donosi dosta bodova tokom sezone. Alonso, Van Bisaka i Pereira su mi ostali u odbrani. Alonso donosi mnogo bodova u oba smjera, Pereira je faktički Alonso za siromašne a tu je i Bisaka koji je jeftin i opet ima dobar meč kući sa Njukaslom, što mu je šansa za CS. Od odbrane, na klupi su mi ostali Doerti i Jedlin ali od njih očekujem dosta bodova tokom sezone, pogotovo od Doertija.

Vezni red mi je zadao mnogo glavobolja. Pošto sam odlučio da igram sa formacijom 3-43, jednog veznjaka sam morao ostaviti na klupi. Na kraju je dilema bila Lukaš Moura ili Frejzer i ipak mi je Lukaš završio na klupi. Totenhem mi je zaista blijed a i ako dobiju Brajtona, neće tu biti mnogo golova pa je realno da Moura ne uradi ništa. Frejzer je u životnoj formi a utakmice Barnlija i Bormuta obiluju golovima.

Ostatak veznog reda je odličan. Mane igra protiv Sotona a Medison protiv Hadersfilda i u najavi bi obojica morali dosta dobro kolo imati. Ubacio sam i Azara jer je proradio i moguće da će biti jedan od najboljih igrača ove sezone.Protiv Vest Hema i ne očekujem njegovu eksploziju ali tokom sezone će biti pravi.

Napad sam dosta izmijenio. Prije svega odustao sam od koncepcije da imam dva skupa napadača i da mi je treća opcija jeftini Kvaner, koji ne igra. Odlučio sam se za napad Aguero + Lakazet - Mitrović. Kun Aguero je imao lakšu povredu ali igrao je 30ak minuta u LŠ. Siti je izgubio pa se ovdde Pep neće sigurno kockati da kiksne a i Žesus je u očajnoj formi. Lakazet nije igrao u Ligi Evrope i odmoran je i on mi je ušao umjesto Obamejanga. Jeftiniji za 1,5 miliona a u bodovima je čak i bolji. Mitrović je ušao u moj tim jer imaju dobar raspored, Jokan igru gradi oko njega a sad igraju sa Votfordom. Votford je primio mnogo golova glavom pa je i to dodatni plus za Mitra.

IZBOR KAPITENA

Moj izbor pao je na Lakazeta i to iz par razloga. Prvo, ne znam šta se treba desiti da ne igra od prve minute jer nije igrao u LE. Drugo, protiv Evertona je igrao jednom i imao gol i asistenciju. Treće, Arsenal uvijek daje dosta golova Evertonu, koji ima i prilično lošu odbranu. To je sve presudilo da mi Laka bude kapiten.

Od ostalih opcija, Liverpulovci su dobar izbor. Djeluje kao poklon Soton kući i tu su naravno opcije Salah i Mane, kao i odmorni Firmino. Aguero jeste okej opcija i trebao bi biti starter ali nikad se ne zna sa Pepom. Azar po meni i nije dobra opcija jer sa Vest Hemom u gostima i nema neki učinak a Čelsi je znao tu često i loše odigrati.

Ako hoćete napraviti potez ludaka sa kapitenom, onda tu imate dvije opcije. Očekuje se da Lester dobije bez problema Hadersfild i ludačke opcije su Vardi i Medison kao kapiteni.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Lusijano Vijeto je po meni neko ko može napraviti razliku u ovom kolu. Treba očekivati dosta golova na meču Fulama i Votforda a Vijeto košta samo 5,5 miliona.

-U ovom kolu dobra opcija je i Džosua King. Kao što sam rekao, utakmice Bormuta i Barnlija obiluju golovima a King je često znao dati gol Barnliju.

-Pošto je izvjesno da Mendi neće igrati, instant CS opcija trebao bi biti Delf. Ali na duže staze sigurno nije dobra opcija.

BITNE NAPOMENE

-Mendi vjerovatno neće igrati. Nije igrao u prošlom kolu radi sitne povrede a nije igrao ni Ligu Šampiona. Poznata je stvar da kad igra on, ne igra Sane a u LŠ nije ni Nijemac počeo meč. Zato je sada očekivati da Sane igra a da Mendi propusti i ovaj meč. Zato je i meni trenutno van tima.

-U ovom kolu vraća se Ričarlison ali možda je sa njim bolje sačekati jedno kolo pa ga onda ubacivati.

-Deni Ings ne igra u ovom kolu jer je pozajmljeni igrač Liverpula.

To je to za ovaj put. Nadam se da ćemo svi imati uspješno kolo.