XS
SM
MD
LG

Pl: Everton slavio kod Lestera

Fudbaleri Evertona savladali su Lester sa 2-1 u gostima u okviru osmog kola engleske Premijer lige.

Everton je sjajno otvorio susret. Već u osmoj minuti, Ričarlison je pogodio za 1-0. Domaći su pokušali brzo uzvratiti ali nisu uspjevali. Everton je bio bolji, stvarao prilike a Volkot je upropastio veliku šansu da njegov tim dođe do 2-0. Kazna je stigla pred kraj prvog poluvremena, kada je Rikardo Pereira pogodio za 1-1. 

Everton je dobro otvorio drugo poluvrijeme. Volkot je imao sjajnu šansu ali je nije iskoristio. Kada je kapiten Lestera, Ves Morgan, dobio drugi žuti karton, jasno je bilo da se domaćima ne piše dobro. Prednost igrača više gosti su iskoristili i Gifi Sigurdson pogađa za 2-1. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Everton je upisao bitnu pobjedu.

U ostalim susretima bilo je prilično zanimljivo. Bormut se prošetao na Vikerejdž Roudu i slavili su kod Votforda sa 4-0. Totenhem je teškom mukom savladao davljenika Kardifa sa 1-0. Vulverhempton je nastavio sa sjajnim partijama, pobijedivši Palas u gostia sa 1-0. Duel između Barnlija i Hadersfilda zavšen je rezultatom 1-1.

Foto: Twitter/Everton