XS
SM
MD
LG

Pl: Najava devetog kola iz Fantazi ugla

Reprezentativna pauza konačno je iza nas. Nastavljaju se sve lige pa tako i engleska Premijer liga. Pred nama je deveto kolo, koje će biti veoma zanimljivo ali i teško za sve fantazere.

MOJA EKIPA

Da u Fantaziju ne možete ništa planirati na duge staze, primjer je i moj tim. Inicijalna ideja za ovo kolo bila je jedan jedini transfer. Planirao sam izbaciti Azara a ubaciti Manea. No, Senegalac je slomio prst na treningu i pitanje je da li će igrati. Imao sam već upitne Frejzera i Mekartija pa sam morao da pravim dosta promjena. Na kraju sam otišao -8 ali je bitno da se isplati.

Na golu mi je Alison. Liverpul ima duele sa Hadersfildom i Kardifom. To su u najavi dva CS i da nije bilo povrede Mekartija, sigurno bih ubacio Robertsona. Ovako, pokrio sam nekako sa Alisonom. Generalno ne očekujem dosta od odbrane. Doerti igra kući sa Votfordom a mora nekada i Vulvs da primi gol. Jedina prednost je ta što je on ofanzivan pa može donijeti bodove. Jedlin igra protiv Brajtona. Mora jednostavno mora Njuka nekog dobiti i sačuvati mrežu, inače će već sada polako ići u Čempionšip. Ja se nadam da bi se Jedlin ovde mogao isplatiti. Tu je i Alonso protiv Junajteda. Moguć je i CS ali i nešto u ofanzivi. Svakako to je Alonso.

U veznom redu sam ubacio Širlea umjesto Frejzera. Fulam gostuje Kardifu pa dočekuje Bormut. Tu se može očekivati dosta golova, Širle poslije Mitra najviše pokušava pa se nadam da će donijeti nešto. Azar ide na Junajted i ne očekujem mnogo. Međutim, Azar može dati svakome gol i to je dokazao mnogo puta. Ričarlison igra kući sa Palasom i tu bi moglo biti finih bodova. Medison ide Arsenalu, gdje će Lester garantovano dati gol pa se nadam da će nešto i Medison napraviti.

Napad je takođe doživio promjenu. Umjesto Aguera, tu je Bobi Firmino. Kao i Alison, ubačen je radi dva pa možda i najlakša meča u ligi. Da li su moguće rotacije ? Jesu ali to je rizik koji preuzimam. Ostali su mi Kejn i Lakazet. Kejn igra kod Vest Hema a protiv njih je uvijek dobar. Laka je prošle sezone dao gol kući Lesteru, sada je u sjajnoj formi i za očekivati je dobru partiju.

IZBOR KAPITENA

Meni je možda i najteži izbor kapitena do sada. Za sada je Kejn moj izbor ali me vuče da probam sa Lakazetom. Očekujem baš dosta golova na meču Arsenala i Lestera. Međutim, taj meč je u ponedeljak u 21h a mrzi me da se ložim do tada na ishod sa kapitenom. Takođe, okej opcije su Alison i Firmino u mom timu ali ipak će kep biti Kejn ili Laka.

Od ostalih, Sitijevci su odlične opcije. Aguero naravno ili recimo Volker a možete probati i sa Sterlingom ako ga već imate. Od Liverpulovaca, Salah i Firmino su opcije za kapitena dok Mane nije jer je upitan njegov nastup.

Što se tiče poteza ludaka, to su Ričarlison, Robertson i Bernardo Silva. Jeste malo rizično za kapitena ali se može mnogo isplatiti.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Opcija za ovo kolo dobra je Njukin Dubravka. Protiv Brajtona mogu do CS a on je golman koji ima i odbrana dosta.

-Lukas Dinj je dobra opcija. On igra kući protiv Palasa. Moguć je CS a Dinj je i dosta dosta ofanzivan igrač. Zna nekada i prekid izvesti a nije skup igrač pa se može isplatiti.

-Dobra opcija ovo kolo može biti Stanislas. Frejzer je upitan pa bi Stanislas mogao startati a igraju kući sa Sotonom.

BITNE NAPOMENE

-Dosta igrača Liverpula je upitno. Van Dajk i Mane prije svih a realno je da Klop neće mnogo rizikovati jer je protivnik lagan.

-Arsenal i Lester redovno igraju efikasne mečeve. U prevodu, trebate imati ofanzivni dio ovih ekipa. Defanzivu nikako.

To bi bilo to za ovaj put. Srećno svima u ovom nezgodnom kolu.