XS
SM
MD
LG

Kad srce voli evre

Najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji, brazilski reprezentativac Nejmar Jr. predstavljen je u petak na pariškom Parku prinčeva, gdje je na konferenciji za medije izjavio da mu "novac nije bio motiv" te da je u odluci o dolasku u PSG "slijedio svoje srce koje je donijelo odluku".

Brazilac, za kojeg su katarski vlasnici PSG-a platili 222 milijona evra odštete te mu, prema neslužbenim podacima, dali godišnju platu od 45 milijona evra, postao je daleko najskupljim fudbalčerom  u istoriji, ali tvrdi da novac nije odigrao presudnu ulogu u njegovoj odluci o selidbi iz Barcelone u Pariz.

"Novac mi nikada nije bio motiv. Želio sam veće izazove. Želim biti srećan, želim da je moja porodica srećna. Doista sam tužan kad čujem da ljudi tako razmišljaju. Da je samo u pitanju bio novac, mogao sam otići i negdje drugdje", izjavio je Nejmar na predstavljanju u novom klubu u kojem će nositi dres s brojem 10, do kojeg u Barceloni nije mogao zbog Lea Messija.

"Nisam želio biti najveća zvijezda Barcelone. Ne želim taj status ni ovdje. Želim novi izazov, nove trofeje i to je ono što me motiviše", istaknuo je Nejmar u čiju je odbranu stao i predsjednik PSG-a Nser Al-Kelaifi koji je Brazilca predstavio kao "idola za čitav svijet" koji je mogao izabrati bilo koji klub.

Nejmar je dodatno razveselio navijače PSG-a najavom mogućem premijernog nastupa u novom dresu već u subotu, kad će Parižani ugostiti Amien u prvom kolu francuskog prvenstva.

"Mogu igrati sutra, zašto ne? Razgovaraću s vođstvom, ali zaista želim igrati. Nismo još razgovarali o poziciji. Igraću gdje god me trener postavi. Nisam igrao samo dva dana i gladan sam fudbala". zaključio je Nejmar, a prenosi FENA. 

Nejmar / Fotos: Foto: AP Photo/Michael Euler