XS
SM
MD
LG

Test karijere pred Nemanjom Majdovom

U drugoj polovini prve seniorske sezone džudista iz Istočnog Sarajeva, član Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov, imaće test dosadašnje karijere.

Žrijeb ga je na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti odmah spojio sa Aslijem Gonzalesom, Kubancem, svjetskim šampionom, i olimpijskim vicešampionom.

- Žrijeb mi je standardno paklen. Više sam navikao na to. Ma, rekao bih da imam možda i do sada najveći test pred sobom, Kubanca koji je svjetski šampion i olimpijski vicešampion. Prvi meč sve odlučuje, nema popravnog. Spreman sam na rat sa njim i borbu do zadnjeg daha, pa kako nam dragi Bog da, rekao je za naš portal Nemanja Majdov.

Ovo je prvo Svjetsko seniorsko prvenstvo na koje ide kao senior. Ne osjeća nikakav pritisak, i mnogi ga i ne gledaju na nekoga ko može da im pomrsi račune u borbi za visok plasman.

- Ovo je moje prvo Svjetsko prvenstvo kao senior. Nemam pritisak i svi me smatraju još uvijek za klinca jer sam mlad, ali ja kao i uvijek ciljam titulu, ma koliko to god zvučalo ludo. Ja znam koliko sam posvećen i koliko radim za to, pa je samo pitanje vremena kada ću biti na vrhu Svijeta, a što to onda ne bi bilo i sada.

Sa pripremama su odavno počeli. Odrađen je bazični dio priprema na Jahorini, a džudo se radio u svojoj dvorani u Istočnom Sarajevu.

- Glavni dio priprema je za nas završen. Imali smo dva mjeseca jakog i posvećenog rada uz naravno komandnu palicu trenera Ljubiše Majdova Doctorea i cijelog tima.Osjećam se spremno, kako fizički, tako i psihički. Imao sam poteškoća sa povredama tokom priprema, kratke pauze, zbog tetive noge i oba ramena, ali sam se uz liječenje doktora Jakovljevića i prp plazmama uspio skrpiti za ovo takmičenje.

Već ste na našem portalu mogli pročitati i kompletan žrijeb Nemanje Majdova. Ukupno 72 takmičara nastupaju u kategoriji do 90 kilograma, a prenos kompletnog Svjetskog prvenstva možete gledati na Sport klub kanalima.