XS
SM
MD
LG

Fudbal zaustavlja saobraćaj

Saopštenje FSBiH o promjeni režima saobraćaja za vrijeme igranja meča BiH - Belgija.   

Obavještavamo gledaoce koji će prisustvovati utakmici Bosna i Hercegovina - Belgija, a koja će biti odigrana na stadionu „Grbavica“ u subotu, 07.10.2017. godine, da će u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, doći do privremene obustave saobraćaja na lokalitetu stadiona na dan odigravanja utakmice.

Navedena obustava se odnosi na Zvorničku ulicu, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića  do raskrsnice sa ulicom Zvornička u periodu od 14.00 do 21.00 sati istog dana.

Takođe, bit će zabranjen i saobraćaj u mirovanju (parkiranje vozila) na izdvojenom parkingu neposredno uz stambeno-poslovni objekat „LORIS“ u periodu od 08:00 do 21:00 sati, a koji će u potpunosti biti stavljen na raspolaganje za potrebe organizacije pomenute utakmice.

Iz tog razloga, ovim putem apelujemo na stanare pomenutog objekta , kao i susjednih stambenih zgrada koji koriste ovu površinu za parkiranje, da imaju razumijevanja za poduzete mjere te blagovremeno premjeste svoja vozila na susjedne parking prostore.

 Sve navedene mjere su donijete u cilju pojačane bezbjednosti, a vezane su za ovu izuzetno važnu utakmicu. Prednje pomenutim mjerama se omogučava brži i lakši ulazak i izlazak gledalaca sa stadiona.