XS
SM
MD
LG

Remi Srbije sa Korejancima

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je 1:1 protiv Južne Koreje u prijateljskom meču u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

 

Foto: FSS

 

Poslije pobjede nad Kinom, tim Mladena Krstajića remizirao je sa domaćinom u Ulsanu. Prije meča predsjednici oba fudbalska saveza uručili su poklone Branislavu Ivanoviću povodom stotog meča za nacionalni tim, čim se priključio u „klubu 100“ Dejanu Stankoviću i Savu Miloševiću. "Orlovi" su bili opasniji rival u prvih 15 minuta meča, ali nisu uspjeli da zaprijete golu rivala. Korejanci su preuzeli inicijativu, do kraja poluvremena su imali dvije šanse. U nastavku dosta zanimljvije. Kontra napad za gol je krenuo od Živkovića, zatim je Prijović dodao Sergeju, a ovaj je pronašao Ljajić kome nije bilo teško da zatrese mrežu za 0:1. Nakon samo tri minuta sudija je svirao penal za domaćine, nakon faula Vukovića, a precizan sa bijele tačke bio je Dža-Čeol Ko.Poslije toga Živković i Ljajić su još jednom zaprijetili, ali sami kraj utakmice pripada Sonu sa jedne i Dmitroviću sa druge strane. Korejanac je ređao šanse, a srpski golman je briljirao i tako je ostalo 1:1.


Južna Koreja – Srbija 1:1 (0:0)
Ko 62  Ljajić 59
Stadion Ulsan Munsu

J. Koreja: Čo – Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim – Kvon (M. Li 80'), Ko (K. Li 70'), Ki (Đu 86'), Jung – J. Li (Jeom 81'), Son
Srbija: Stojković (Dmitrović 46') – Obradović, Vuković, Ivanović (Veljković 68'), Rukavina (Aksentijević 90+2') – Grujić, Maksimović – Ljajić, Živković (Radonjić 81'), Milinković-Savić (Gaćinović 74') – Prijović