XS
SM
MD
LG

Kutalia: Slaviji želim da se što prije vrati u Premijer ligu

 

 

Nekadašnji fudbaler Slavije, Levan Kutalia, osvojio je titulu sa svojim Torpedom iz Kutaisija u šampionatu Gruzije. Titula je ostvarena na spektakularan način budući da su u derbiju sezone, direktnom duelu koji odlučuje o šampionu savladali u gostima Dinamo Tbilisi sa 1:0. Imao je Dinamo penal u šestoj minuti sudijske nadoknade, ali je golman Kvaskhvadze odbranio udarac Kiteišvilija i tako donio titulu Torpedu.

Sjajni Kutalia, koji je u Slaviji igrao u najboljim danima ovoga kluba, kada je osvojen i Kup Bosne i Hercegovine, a on bio strijelac jednog od golova u penal lutriji protiv tuzlanske Slobode, blista i u prvenstvu Gruzije, a u razgovoru za naš portal kratko se osvrnuo na tu infarkt završnicu prvenstva svoje zemlje.

- Srećan sam zbog titule. Klub čeka ovu titulu petnaest godina i konačno smo je uspjeli donijeti. Bila je ovo super utakmica. Mi smo morali da idemo na pobjedu, nerješeno bi odgovaralo Dinamu. Odigrali smo zaista sjajnu utakmicu. Vodili sve do 95. minute, a onda sudija svira penal za Dinamo. Ali Bog je bio uz nas, golman je odbranio penal, i mi smo osvojili titulu, rekao je za naš portal Levan Kutalia.

 

 

Iza Kutalije je sjajna sezona u prvenstvu Gruzije. Pogađao je, asistirao, i jedan je od najzaslužnijih za titulu svoga kluba.

- Zadovoljan sam svojom sezonom u Torpedu. Postigao sam 12 golova, a osam puta sam asistrirao. Nalazim se u sjajnim godinama, hoću da još igram odličan fudbal. Hoću da igram u Evropi, i vidjećemo šta će biti. Meni sada u decembru ističe ugovor u Torpedu. Klub želi da produži, ali meni se ide negdje u Evropu. Želim igrati u Evropi i znam da mogu dobro igrati.

Sezona u Gruziji ipak nije još uvijek gotova.

- Imamo 2. decembra finale Kupa protiv Čikure. Akobogda idemo da osvojimo Kup, pa onda na zasluženi odmor. Za reprezentaciju ove godine nisam pozivan, ali ako bih otišao negdje u Evropu sigurno bih bio tu. Ponuda za sada nemam, ali akobogda biće nešto.

 

 

Kutalija ne zaboravlja dane provedene u Slaviji. Ističe i da je danas u kontaktu sa nekim od bivših igrača kluba.

- Naravno da sam i dalje u kontaktu sa nekim od saigrača iz Slavije. Sa Arsenijevićem sam u kontaktu, Spalevićem, Šćepanovićem. Pratim i dalje dešavanja u tom klubu. Znam da su ispali iz lige, i želim im mnogo sreće u sezoni, da uđu u Premijer ligu, jer je tamo mjesto tom klubu. Poželio sam Bosnu i Hercegovinu. Tamo ima dobrih ekipa i odlična je liga.

Pogledajte, na kraju, kako je izgledao udarac sa bijele tačke koji je donio titulu Torpedu.