XS
SM
MD
LG

Radović odlazi sa čela Gubera

Srebrenički Guber  danas je i zvanično ostao bez trenera. Nakon dvije godine provedene na čelu stručnog štaba drugoligaša  iz Srebrenice, Drago Radović je donio odluku da se povuče sa mjesta glavnog trenera.

FK Guber, Srebrenica

-  Teško je bilo donijeti konačnu odluku, a moja je odlazak iz Gubera. U protekle dvije godine prošli smo mnogo i lijepih i ružnih trenutaka. Ekipu sam preuzeo na polusezoni 2016. godine i uspio sam ih uvesti u viši rang takmičenja. Tačno prije godinu dana klub je napustilo deset standardnih prvotimaca i, uprkos nezavidnoj situaciji, ostao sam uz klub i sezonu smo završili u gornjem dijelu tabele. I pored dobrog i kontinuiranog rada, često sam dolazio u skob sa upravom kluba, jer nisam dozvoljavao da se  niko mješa u vođenje ekipe. Poslije  jednog insceniranog sukoba od strane uprave, kažnjen  sam  odbitkom dvije plate. Takve i slične situacije, dovele  su do razlaza sa upravom. Ipak,  pokušao sam da postignem neki dogovor, međutim  uprava nije htjela ispuniti moje zahtjeve, što je rezultiralo konačnim razlazom. U proteklom periodu imao sam veliku čast i privilegiju raditi sa predivnim momcima i odličnim fudbalerima i želim im i u nastavku sezone još puno pobjeda i dobrih igara. Što se tiče mene, ponuda  već ima,  ali zasad jedino planiram da se dobro odmorim, - kazao je Drago Radović.

Drago Radović je na čelo Gubera došao u januaru 2016, kada je ova ekipa igrala u Regionalnoj ligi, grupa Istok. Kvalitetnim radom i odličnim rezultatima, tim  sezonu 2015/16. završava na prvom mjestu na tabeli regionalnog Istoka i plasmanom u drugoligaško društvo. Prvu sezonu u Drugoj ligi Guber završava na 7. mjestu, a jesenji  dio ovogodišnjeg prvenstva  Srebreničani su okončali na drugom mjestu na tabeli, što je najbolji rezultat u istoriji kluba.

Drago Radović