XS
SM
MD
LG

Dječakov san se ostvario!

Dječak Sergej Jokanović je svoje prve fudbalske korake započeo u  Školi fudbala Tango iz Istočnog Sarajeva  sa 4,5 godine.

U njegovoj, za sada maloj, fudbalskoj karjeri  je učestvavao na kampu FC Juventus  2016. godine gdje kao veoma talentovan, pozvan u Akademiju FC Juventus gdje je proveo 8 mjeseci,zatim se vraća  u svoj prvi klub Školu fudbala Tango, te 2017. godine prelazi u FK Famos iz Vojkovića i  gdje se i danas nalazi.

Godine 2017. odlazi na Kamp FC Real Madrid u Split gdje takođe potvđuje svoju ljubav prema fudbalu .U periodu od 07.8.2017. do 11.08.2017 godine boravio na Kampu FC Real  Madrid koji je održan u Splitu, te nakon uspješnog obavljenog učešća u kampu Sergej Jokanović je izabran kao veoma talentovan sportista i fudbaler od strane FC  Real Madrid da bude učesnik programa FC Real Madrid za selektovane igrače.

Učešćem u FC Real Madrid Sergej Jokanović je imao priliku promovisati sport, grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, usvojiti  nove tehnike i znanja gdje dobiva poziv od FC Real Marida iz Španije gdje se održava kamp u periodu od 10.1.2018 do 15.01.2018 godine.

U kampu Real Madrida nalazi se devetogodišnji dječak Sergej Jokanović sa desetinama talentovanih dječaka sa balkan.Sergej kaže da se njegov san ostvario.

- Sretan sam i nikad nisam bio sretniji. Još sam dijete pa riječima ne mogu opisati  taj osjećaj. Hvala mom treneru Bojanu Jamini  i sponzorima koji su mi omogućili odlazak, a najviše mojim roditeljima koji su mi najveća podrška, rekao je mali Sergej.

Osim toga Sergej trenira sa dječacima starijeg uzrasta i zbog toga je posebno srećan. Posloke sedam dana boravka  u Madridu sletio je na sarajevski  aerodrom a iza sebe je ostavio  pet  treninga sa trenerima Real Madrida  u Valdebebasu - kampu kraljevskog kluba , gdje je  s ocem prisustvovao meču FC Real Madrid i FC Villarreal.

Za kraj je prisustvao specijalnoj  posjeti  stadion Santiago Bernabeu i muzeju Reala.

Devetogodišnjak kaže za sebe da je zadovoljan  sa postignutim rezultatima i nada se da ću  jednog dana kada dođe vrijeme zaigrati u jednom od većih kluba.