XS
SM
MD
LG

Blomkvist picmajstor

Dabogda imao pa nemao” definitivno je jedna od najgorih kletvi.

Čini se da je žrtva te kletve bio Jesper Blomkvist, bivši fudbaler, koji se sa Manchester Unitedom 1999. godine bio prvak Evrope i član startne postave u najluđem finalu Lige prvaka ikada, onom protiv Bayerna u Barceloni.

Blomkvist (44) je odigrao i 30 utakmica za reprezentaciju Švedske, sa kojom je čak bio treći na Mundijalu u SAD 1994. godine. Po okončanju profesionalne karijere je od milionera koji je od fudbala zaradio više od 10 miliona eura, spao na vlasnika picerije u kojoj je lično on picmajstor.

Šveđanin je poslije niza loših investicija i bahatog, raskalašnog i raskošnog života, od čovjeka koji je uživao skoro dvije decenije u luksuzu, došao do toga da mora da radi “običan” posao. A, osim Uniteda, igrao je između ostalih i za Milan, Everton…

– Imao sam neke loše investicije… Nisam ugrožen egzistencijalno, ali ne mogu da spavam na kauču i ništa ne radim. Zato sam otvorio piceriju u Lidingu. Uvijek sam volio da eksperimentišem oko hrane, još iz doba dok sam igrao u Italiji – rekao je nedavno švedskim medijima Blomkvist, koji je prije osam godina završio igračku karijeru.

Svi koji su probali njegove pice kažu da je najbolji picmajstor u Švedskoj. Jedna od njegovih eksperimentalnih pica, koja je oduševila sve koji su je probali, je slatka pica, sa nutelom i jagodama.