XS
SM
MD
LG

Ima nade za Velikana

Nisu izgubljene sve nade za Fudbalski klub Borac iz Banjaluke da naredne sezone, ipak, ostane da se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, bez obzira na “konačnu odluku” Drugostepene (Apelacione) komisije Fudbalskog saveza BiH koja nije izdala takmičarsku licencu Banjalučanima za sezonu 2018/19.

Naime, za 19. jun zakazana je sednica Izvršnog odbora “krovnog” Saveza koji je iznad svih komisija, a ukoliko Fudbalski klub Borac na “fudbalsku vladu” pošalje zahtev za zaštitu zakonitosti realni su izgledi da se odluka drugostepenog organa preinači, naravno da Borac uspe da pravno dokaže sve otežavajuće okolnosti koje su nastale u procesu licenciranja.

Prema izvorima iz Fudbalskog saveza BiH jasno je da za Borac postoje minimalni izgledi da se sve okrene, što je na konferenciji za novinare pre dva dana potvrdio i potpredsednik kluba Vico Zeljković. U celoj ovoj priči trebalo bi da se pitaju i petorica članova Izvršnog odbora FS BiH iz Republike Srpske: Mile Kovačević (Gradiška), Dragan Kulina (Istočno Sarajevo), Ranko Vučković (Prijedor), Zlatko Spasojević (Doboj) i Milorad Sofrenić (Bijeljina) koji imaju “zaštitni mehanizam” da stave veto na odluku Drugostepene komisije za licenciranje, kao što je to bilo nedavno pri izboru selektora, kada je FSRS blokirao izbor Mehe Kodre za naslednika Mehmeda Baždarevića na klupi “Zmajeva”.

Takođe, Borcu ide u prilog i činjenica što je na poslednjoj sednici “fudbalske vlade” BiH u Zenici u prošli ponedeljak izveštaj Takmičarske komisije vraćen na doradu što znači da konačne tabele i verifikacija prvenstva nisu obavljeni niti su proleđeni u UEFA. To automatski ostavlja mogućnost da se komisijske odluke preinače i da se poštuje takmičarski učinak po kojem Borac ostaje premijerligaš.

Veliki odgovor na ovo pitanje trebalo bi da pruži i predstojeća sednica Skupštine Borca zakazana za 11. jun koja bi trebalo da nađe rešenje za žalbu Izvršnom odboru FS BiH.

 


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15