XS
SM
MD
LG

Francuzi do trijumfa uz pomoć VAR tehnologije

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je u Kazanju selekciju Australije sa 2:1 u prvom meču grupe C Svetskog prvenstva.

 

 

Fudbaleri Francuske i Australije otvaraju treći dan Svjetskog prvenstva u Rusiji. Prvi meč grupe C igra se u Kazanju, a sudija će biti Andres Kunja iz Urugvaja. Selektori ekipa odlučili su se za ove igrače:

 

Francuska (4-3-3): Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Toliso, Kante, Pogba – Mbape, Grizman, Dembele.
Australia (4-2-3-1): Rajan – Risdon, Sejnsburi, Miligan, Behič – Jedinak, Moj – Leki, Rogić, Kruze – Nabut

Već u prvom minutu Mbape je imao odličnu priliku da dovede svoju ekipu u vođstvu, ali je golman bio na mestu. Četiri minuta kasnije Pogba šutira slobodan udarac i opet Rajan brani. Ređale su se prilike Francuza, a onda je Australija imala sjajnu priliku, kada je Loris skinuo loptu sa gol linije. Pao je ritam utakmice, Australijanci su se čvršće branili i Francuska nije stvarala puno prilika, iako je imala incijativu na terenu. Poslednju veliku priliku u prvom poluvremenu imala je Australija, ali se na pauzu otišlo bez golova.

Urguvajski sudija je prvi na ovom šampionatu koristio VAR tehnologiju, kada je proverio da li je bio penal za Francusku i on ga je dosudio.

GOOOOOOOOOOOOL!!! Grizman donosi vođstvo svojoj ekipi u 57. minutu sa bele tačke

 

GOOOOOOOOOOOOL!!! Svega pet minuta kasnije Umtiti je u kaznenom prostoru igrao rukom i dosuđen je penal za Australiju, a Jedinak je bio precizan sa 11 metara. 

 

Jurić je zamenio Nabuta, a onda je Dešamp  prve izmjene uradio u 70. minutu kada je umesto Grizmana uveo Žirua, a Fekira umesto Dembelea. Ubrzo je Rogić ustupio mesto Irvinu. Zadnja promena kod Francuza je Matudi umesto Tolisoa u 79. minutu.

GOOOOOOOOL!!! Samo dva minuta kasnije Pogba je nakon par dodavanja uspeo savladati protivničkog golmana. 

 

Do kraja je Krus izašao, a Arzani ušao u igru i njihov tim je pokušao da dođe do izjednačenja, ali nije im to pošlo za rukom.