XS
SM
MD
LG

Šveđani eliminisali Švajcarsku (video)

Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je selekciju Švajcarske sa 1:0 u osmini finala Svetskog prvenstva i u narednoj fazi igraće protiv boljeg iz duela Kolumbija - Engleska. 

 

Selekcije Švedske i Švajcarske otvaraju zadnji dan osmine finala na Mundijalu. Utakmicu u Sankt Peterburgu sudi Damir Skomina iz Slovenije, a selektori su izabrali ove igrače za početak:

Švajcarska (4-2-3-1): Zomer – Lang, Đuru, Akanđi, Rodrigez – Behrami, Džaka – Šaćiri, Džemaili, Cuber – Drmić;
Švedska (4-4-2): Olsen – Lustig, Lindelef, Grankvist, Augustinson – Klaeson, Svenson, Ekdal, Forsberg – Berg, Tojvonen.

Prvu šansu na meču imao je Zuber, al zatim su Šveđani dvaput pokušali i oba puta je lopta otišla preko gola. Usledio je period kada je lopta većinom bila na sredini terena. Berg je imao dobru priliku, ali je sudija podigao zastavicu. Džaka je pokušao savladati protivničkog golmana, no lopta odlazi preko gola. Zatim je zaustavljen šut Džemailija, a onda je iz slobodnog udarca Forsberg šutirao i iznudio korner. Ekdal je propustio najveću šansu na utakmici, kada nespretnošutirao preko gola. Švajcarci su krenuli ofanzivnije u drugom poluvremenu, a Šveđani su uspeli da se odbrane. 

GOOOOOOOOOOOOL!!!! Forsberg pogađa za vođstvo Švedske od 1:0.

Embolo i Seferović su zamenili Zubera i Džemailija. Počeli su još više Švajcarci da napadaju, ali Švedska se uspešno branila. Olson i Kraft su zamenili Forsberga i Lustiga. Na samom kraju umesto Berga ušao je Telin. Olsen je odbranio sjajan šut Seferovića.  Šveđani su izveli kontru, a Lang je faulirao Telina i kao zadnji igrač odbrane dobio je crveni karton, a nakon gledanja snimka umesto penala Skomina je svirao slobodan udarac.