XS
SM
MD
LG

1 : 3
1.set
22 : 25
2.set
25 : 16
3.set
22 : 25
4.set
22 : 25
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Mostarke odnele bodove sa Pala

28.10.2017 Miljan Rašević

Jahorina - Motar

Paljanski premijerligaš ŽOK "Jahorina" zabilježila je treći ovosezonski poraz u elitnom rangu bh. odbojke, nakon što je večeras poražena od SOK "Mostara" rezultatom 1:3 (22:25; 25:16; 22:25; 22:25) u utakmici 4. kola Premijer lige BiH.

Iako su domaćini očekivali da neće u ovom meču imati većih problema, Mostarke su potpuno iznenadile domaći sastav i odnijele sva tri boda sa Pala.

Može se reći da je "Jahorina" u sva četiri odigrana seta uspijevala da povede i do sredine seta napravi veliku bodovnu razliku, ali su gosti iz Mostara svaki put, iskoristivši greške protivnika, uspijevali da izjednače rezultat i preokrenu.

Na početku meča bila je ravnopravna borba, a u jednom momentu publika je imala utisak da će "Jahorinke" osvojiti set, međutim sve pada u vodu kada Mostarke izjednačavaju rezultat, a zatim ga osvajaju sa 25:22.

Drugi set je u potpunosti pripao "Jahorini", koja je sjajnom igrom uspjela da ga ekspresno osvoji i poravna rezultat na 1:1.

Slična igra nastavila se u trećem setu. "Jahorina" kreće borbeno, pa ubrzo prave ubjedljivo vođstvo od 11:5. Međutim, Mostarke se vraćaju u igru i uspijevaju da izjednače rezultat u tom setu na 16:16. 

Velika borba se vodila tokom ovog seta, obje ekipe pružile su ravnopravnu borbu, ali u završnici "Mostar" ponovo pravi preokret i osvaja set 25:22 i gosti ponovo vode, 2:1.

Na početku četvrtog seta "Jahorina" ponovo vodi, pa u završnicu ovog seta ulazi sa vođstvom 20:14.

Ali i ovog puta, svojim greškama koje su ponavljale od početka utakmice, dozvoljavaju gošćama iz Mostara da se vrate u igru i primaknu se na 21:19, što postaje opasno za tim Danila Tadića.

Poslije teških sat i 50 minuta meča, "Mostarke" po treći put preokreću rezultat i veliku borbu i želju "Jahorinki" ostavljaju u sjeni, pa rezultatom 25:22 osvajaju i četvrti set, te postavljaju konačnih 1:3.

 

JAHORINA: Planinčić, Vrećo, Filopovac, Stevanović, Tabaković, Krajišnik (c), Krunić, Gutalj, Klačar, Jegdić, Kosorić, Komljenović. Trener: Danilo Tadić, ass: Svetlana Tabaković

MOSTAR: Janjić, S. Brekalo, Ćešić, Divljan, Vidović, Simić, G. Brekalo, A. Divljan, Klišanin, Pušić, Stojanović, Baručija. Trener: Darko Drmać, ass: Maja Jonjić 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Jahorina Mostar
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača