XS
SM
MD
LG

3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Protokol
Sarajevo. Trening centar FK Sarajevo - Butmir. Glavni sudija: Almasa Hodžić (Breza). Pomoćnici: Vesna Miletić (Pale), Aida Jusufović (Sarajevo). Delegat: Emina Čizmić (Kakanj). Posmatrač suđenja: Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo).
Postava
Hasanbegović, Dijaković, BektaÅ”, Hamzić, Kuč, A. Spahić, Kapetanović, KrÅ”o, Spasojević, Jelčić, Milinković. Na klupi su joÅ”: Å ljivo, Nedić, Velagić, A. Spahić, Mujkić, Krajnić, SliÅ”ković, Selimović, Kamerić. Trener: Samira Hurem.
Postava
Faković, Perić, A. Isaković, Denda, Terzić, Gradinović, Piskić, Hrelja, Kreća, Čondra, A. Isaković. Na klupi su joÅ”: Lovrić, Å imić, Čule, Husić, Begović. Trener: Zijo Tojaga.
Polufinalna fudbalska utakmica Kupa Bosne I Hercegovine između SFK 2000 Sarajevo I mostarske Emine prekinuta je u 10 sekundi susreta. GoŔće su na teren u Butmiru izaÅ”le sa sedam igračica, da bi se odmah po početku meča ā€˜ā€™povrijedilaā€™ā€™ jedna od njih i susret je nakon pet minuta čekanja da se vidi da li će se povrijeđena igračica vratiti u igru, zavrÅ”en. Ovakvom razvoju situacije prethodila je nečija velika greÅ”ka. Naime, Emina i njen trener Zijo Tojaga su predali spiska sa 17 igračica, ali je nakon Å”to je delegate Emina Čizmić upisala u Komet sistem sastav goŔći vidjela da su tri igračice suspendovane, zbog trećeg žutog kartona. Nakon konsultacija sa nekim u FS BiH ona je tražila od Tojage da dostavi novi spiska, a onda im je stigao papir sa sedam igrača. Inače po Propozicijama takmičenja igrači koji dobiju treći žuti karton u prvenstvenim mečevima ne mogu pauzu ā€˜ā€™odraditiā€™ā€™ u Kupu. To su dva odvojena takmičenja, pa se i posebno vode kartoni. Crveni karton je
Utakmica prekinuta.