XS
SM
MD
LG

Konza Munze

Fudbalerke Zemuna nove su šampionke petog Međunarodnog turnira prijateljstva za djevojke uodržanog  ui Pljevljima , one su u finalu savladale Olimpiju iz Ljubljane rezultatom 1:0 golom Mine Čavić.

Najsimpatičnija seniorka bila je Jovana Stojanović iz ekipe Crvene Zvezde. Ekipa Tiverije iz Strumice dobila je nagradu za fer plej od NVO „Da zaživi selo“.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Ana Milovič iz Olimpije. Za najboljeg golmana na turniru proglašena je Andrea Šipetić iz Zemuna, dok je za najboljeg stijelca proglašena Mina Čavić također iz Zemuna.

Trener ekipe Zemuna, Nedeljko Čolić, ističe da je ponosan na svoju ekipu, te da je organizacija turnira bila na veoma visokom nivou.

- Naša ekipa je najmlađi seniorski tim u Evropi, čine ga djevojke sastavljene od 2001. do 2004. godišta, što daje veći značaj uspjesima ovih devojaka. Pažljivo odabrana selekcija, dobar i stručan rad mojih kolega i mene, doneo je i rezultate. Ovu generaciju karakteriše predanost fudbalu i pozitivna atmosfera. Rezultat se vidio i na kraju turnira u Pljevljima, te osvojeno prvo mjesto, među mnogo starijim i iskusnijim ekipama. Turnir prijateljstva u Pljevljima je opravdao naziv i pored dobrog fudbala stečena su nova prijateljstva i učvršćena stara. Odlična organizacija i gostoprimstvo domaćina su bili na vrhunskom nivou. Pored pehara za osvojeno prvo mjesto, uzeli smo i pehar za najboljeg golmana Andrea Sipetić i najbolji strelac turnira Mina Čavic. Zemunke vec narednog vikenda odlaze u Rumuniju na Međunarodni turnir u Resitu, rekao je Nedeljko Čolić trener Zemuna.

- Prije svega mi fudbal obožavamo. Volimo ga i uživamo u svakom treningu i svakoj utakmici. Složne smo, kompaktne, družimo se van terena i to sve negdje ima efekta i daje rezultate. Naravno da se radujemo turnirima jer se tu odmeravaju snage i možemo vidjeti gdje smo mi u odnosu na druge ekipe. Pogotovo što je ovo Međunarodni turnir pa je prvo mjesto veliki uspjeh, kako ekipe, tako i naših trenera, i naših roditelja koji nas podržavaju i omogućavaju odlaske. Konkurencija je bila jaka, a to se vidi i po rezultatima u višem nivou takmičenja, jer je i golova bilo manje. Mislim da su penali pokazali nasu odlučnost i stabilnost koju gradimo u klubu. Trener Nedeljko Čolić nam je autoritet i veliki poznavalac fudbala, pa uglavnom nije teško ispoštovati njegove zadatke. Kao jesenji prvaci Prve lige Srbije nastavićemo sa dobrim i vrijednim radom da to potvrdimo i u prolječnom dijelu kako bi naredne godine igrale u Super ligi Srbije, što nam je i cilj. Osvajaćemo mi i druge turnire, jer nam je ovaj osvojeni pehar dao vjetar u leđa za sve naredne. Mi smo i ovdje bile najmlađa seniorska ekipa, a budućnost je sigurno naša, kaže Nevena Gojak, fudbalerka Zemuna.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6